Fotografija: Foto: Unsplash (ilustracija)
Foto: Unsplash (ilustracija)

Žena (67) iz Garešnice ostala bez 5000 eura: "Prevario ju je "broker" s tržišta kriptovaluta"

Iako ponude mogu biti vrlo privlačne jer obećavaju sigurno ulaganje i veliku dobit treba jako dobro promisliti prije ulaganja novca jer vrlo često je riječ o prijevarama, poručuju iz policije67-godišnjakinja iz Garešnice prijavila je jučer policiji prijevaru u trgovanju kriptovalutama.

Naime, kako je izvijestila policija, žena je u srpnju prošle godine putem Internet oglasa kontaktirala s muškom osobom koja se predstavila kao broker na tržištu kriptovalutama.

Nestalo s računa

- On ju je naveo da otvori račun za trgovanje kriptovalutama. Pomogao joj je u otvaranju računa i ona mu je dala pristupne podatke računa. Nakon otvaranja računa 67- godišnjakinja je uplatila oko 5.000 eura i za tu vrijednost kupila kriptovalute, čija vrijednost je sredinom rujna prošle godine nestala s tog računa - otrivaju u policiji dodajući kako je tijekom svibnja ove godine 67-godišnjakinju kontaktiralo više muških osoba koji su se predstavljali kao predstavnici vladine organizacije za financije.

- Oni su pak zatražili 100 eura za otvaranje računa na koji će biti prebačena sredstva koja je ilegalno zaradila trgujući kriptovalutama. Nakon otvaranja računa zatražili su još 2500 eura za prebacivanje sredstava koje je zaradila. Taj iznos oštećena nije uplatila - napominju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Policija upozorava

Policija poziva građane na oprez prilikom investicija putem Internet oglasa.      

- Iako ponude mogu biti  vrlo privlačne jer obećavaju sigurno ulaganje i veliku dobit dobro je potražiti nepristrani financijski savjet i jako dobro promisliti prije ulaganja novca jer vrlo često je riječ o prijevarama - poručuju iz policije.