Fotografija: Očevid je trajao punih pet sati, nakon čega je policija otkrila kako je vozač koji je skrivio nesreću bio pod znatnim utjecajem alkohola/Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)
Očevid je trajao punih pet sati, nakon čega je policija otkrila kako je vozač koji je skrivio nesreću bio pod znatnim utjecajem alkohola/Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX (Ilustracija)

Vozač koji je skrivio stravičnu jutrošnju nesreću u Narti imao 2.72 promila alkohola u krvi

Smrtno je stradala 63-godišnja vozačica, dok je 5-godišnje dijete najprije prevezeno u OB Bjelovar, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Vozač koji je skrivio nesreću prošao s lakšim ozljedamaO stravičnoj prometnoj nesreći koja se jutros dogodila u Narti nedaleko Bjelovara u kojoj je poginula žena, a teško je ozlijeđeno dijete, oglasila se i policija.

Kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, jutros oko 9.25 sati, 31-godišnji državljanin Republike Hrvatske upravljao je osobnim automobilom inozemnih registracijskih oznaka krećući se nenaseljenim dijelom državne ceste D-43 između mjesta Blatnica i Narta iz smjera zapada u smjeru istoka.

Frontalni udar

Dolaskom oko 150 metara prije kućnog broja 2 u mjestu Narta i ulaskom u blagi zavoj udesno, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju kolnika, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i prešao vozilom na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je upravljala 63-godišnjakinja krećući se iz smjera istoka u smjeru zapada. Od siline udara, osobni automobil bjelovarskih registracijskih oznaka odbačen je unatrag, gdje je zadnjim dijelom udario u metalnu ogradu mosta, a potom u prometnu signalizaciju uz rub mosta te se nastavio nekontrolirano kretati unatrag i zaustavio se na kolniku. Osobni automobil inozemnih registracijskih oznaka se uslijed udara prevrnuo na desni bok te nastavio kliziti po kolniku i sletio u putni jarak gdje je udario u drvenu ogradu pašnjaka, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima zadnjim dijelom u putnom jarku, a prednjim na pašnjaku.

Dijete preveženo u Zagreb

Od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradala 63-godišnja vozačica, dok je 5-godišnje dijete koje je bilo njezin putnik zadobilo teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.

31-godišnji vozač je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede te je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.72 g./kg. On je smješten u posebnu prostoriju policije, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog počinjenja kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće“ iz članka 227. Kaznenog zakona, uz kaznenu prijavu biti će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Višesatni očevid

Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodio dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koji je naložio obdukciju tijela poginule osobe.

U vremenu od 10.15 do 15.08 sati kolnik državne ceste D-43 bio je zatvoren za promet, a prometovalo se obilaznim pravcima.

63-godišnja Đ.P. je prva preminula osoba ove godine na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije.