Fotografija: Policajci su pronašli nesavjesne vozače koji su skrivili nesreće i pobjegli/Foto: Vlado Kos/CROPIX
Policajci su pronašli nesavjesne vozače koji su skrivili nesreće i pobjegli/Foto: Vlado Kos/CROPIX

Pijani vozač bez vozačke i prometne dozvole skrivio nesreću i pobjegao

Osim 65-godišnjeg vozača, koji je u Omanovcu izazvao nesreću i pobjegao, policajci su uhvatili i pijanog 36-godišnjeg vozača koji se u mjestu Gaj zabio u prometni znak i otišao kućiVozač u dobi od 65 godina pijan je u nedjelju oko 17.40 sati skrivio prometnu nesreću u mjestu Omanovac kod Pakraca i napustio mjesto događaja.

Prema priopćenju PU požeško-slavonske, 65-godišnji vozač kojemu je istekla vozačka dozvola upravljao je neosiguranim autom kojemu je istekla prometna dozvola te je zbog neprilagođene brzine prouzročio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. 65-godišnjaka su naknadno pronašli policijski službenici, no kako je odbio alkotest, smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Velika novčana kazna

Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 22.500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Osim njega, policija je uhvatila i pijanog vozača Forda daruvarskih registracija koji se u subotu oko 19 sati u mjestu Gaj kod Lipika zabio u prometni znak i zatim pobjegao s mjesta nesreće.

Policija je izvjestila kako je 36-godišnji vozač Forda zbog prebrze vožnje prešao na suprotnu prometnu traku, lijevim kotačima zahvatio putnu bankinu i udario u prometni znak. Iako je napustio mjesto događaja, policajci su ga brzo našli i utvrdili kako u krvi ima 1,55 promila alkohola. Protiv 36-godišnjaka će podnijeti prekršajni nalog.