Fotografija: Požar su pogasili vatrogasci iz Bjelovara/Foto: Jure Mišković/ CROPIX (ilustracija)
Požar su pogasili vatrogasci iz Bjelovara/Foto: Jure Mišković/ CROPIX (ilustracija)

Pekao rakiju pa zapalio stolove, klupe i alat. Šteta 5 tisuća kuna

U jednom trenutku muškarac je ostavio kotao bez nadzora te se iz ložišta kotla vatra proširila na obližnja drva, a zatim i na cijelu prostoriju
Tijekom vikenda na području Bjelovara dogodila su se dva požara. Prvi je izbio u petak oko 14.15 sati u Ulici Otona Kučere uslijed procesa pečenja rakije.

Ostavio kotao bez nadzora

Naime, iz PU Bjelovarsko-bilogorske izvijestili su da je 73-godišnjak na toj adresi vršio destilaciju u kotlu za pečenje rakije.

- U jednom trenutku muškarac je ostavio kotao bez nadzora te se iz ložišta kotla vatra proširila na obližnja drva, a zatim i na cijelu prostoriju. Požar su lokalizirali djelatnici javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara, a u požaru je izgorjelo nekoliko stolova, klupa te razni alat, poručili su iz bjelovarske policije.

Dodaju i to da vlasnik nastalu materijalnu štetu procjenjuje na pet tisuća kuna.

Gorio namještaj

Dva dana kasnije, odnosno u nedjelju oko 16.10 sati u Ulici Zvijerci došlo je do zapaljenja dimnjaka centralnog grijanja obiteljske kuće, koja je u vlasništvu 48-godišnjaka.

Tom prilikom vatra je iz cijevi dimnjaka kroz metalna vratašca zahvatila namještaj u hodniku u kojemu su nagorjela dva ormara. Požar su lokalizirali djelatnici javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara, a vlasnik nastalu materijalnu štetu procjenjuje na tri tisuće kuna, kažu iz PU Bjelovarsko-bilogorske.