Fotografija: 
Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)

PAPRENA KAZNA Vozio pijan, pod zabranom i bez osobne iskaznice: "Mora platiti čak 3380,00 eura

"Vozaču je izdana zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 21 mjesec", kažu iz policijeMuškarac u dobi od 33 godine dobro će zapamtiti izlazak u petak jer ga je koštao 3380,00 eura. 

Naime, osim što je vozio pijan i pod zabranom, nije imao kod sebe osobnu iskaznicu. Osim novčane kazne koju je dobio, za upravljač automobila ne smije sjesti gotovo dvije godine.

Kako javljaju iz PU požeško-slavonske, protekloga vikenda najveću novčanu kaznu dobio je muškarac za prekršaj koji se dogodio u petak 1. ožujka 2024. oko 21.25 sati u mjestu Brestovac u Ulici baruna Trenka.

Završio na triježnjenju

- Policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili su osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,42 promila i prije stjecanja prava na upravljanje te za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije upravljao vozač starosti 33 godine.

Također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se provjerio njegov identitet te da stanuje na adresi na kojoj nije prijavio prebivalište.

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 3380,00 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 21 mjesec, pojašnjavaju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!