Fotografija: 
Foto: Marko Todorov/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Marko Todorov/CROPIX (Ilustracija)

Mortus pijan sletio s ceste na nogostup pa udario u rasvjetni stup: "Policija ga pronašla doma"

"59-godišnjak je zatečen na adresi stanovanja. Od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola uz naredbu o određivanju mjere opreza na rok od 8 dana", kažu u policijiBJELOVAR - Prije dva dana, u nedjelju poslijepodne, mortus pijan, jedan se vozač u Bjelvaru zaletio u rasvjetni stup pa zbrisao doma. No, policija ga je ubrzo pronašla.

Kako javljaju iz PU bjelovarko-bilogorske, u nedjelju, 25. veljače, oko 18.00 sati, 59-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,14 g/kg u organizmu, kroz Bjelovar, Ulicom Pavleka Miškine.

- Budući da se nije kretao sredinom prometne trake, desnim kotačima zahvatio je nogostup, koji je u istoj razini s kolnikom, gdje je prednjim desnim krajem vozila udario u metalni rasvjetni stup u vlasništvu Grada Bjelovara. Nakon prometne nesreće vozač je s vozilom napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećenog stupa nije ostavio osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je prouzročio prometnu nesreću.

Ostao bez vozačke

U prometnoj nesreći na vozilu i stupu javne rasvjete nastala je materijalna šteta. 59-godišnjak je zatečen na adresi stanovanja gdje je naveo sebe kao vozača osobnog automobila u trenutku prometne nesreće. Od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola uz naredbu o određivanju mjere opreza na rok od 8 dana, kažu u policiji.

Protiv 59-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 46. stavka 1. primjenom članka 293. stavak 1., prekršaja iz članka 176. stavak 3. i prekršaja iz članka 199. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!