Fotografija: Foto: Božidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)
Foto: Božidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)

Spasio ranjenog mladića kod Velikog Trojstva: "Hodao je po cesti krvav i potpuno izgubljen"

"U kombiju je sjedio još jedan, jako pijan čovjek. Kada smo vidjeli da ima svezan nož na nekom štapu, nismo mu uopće prilazili", kaže nam čovjek koji je mladiću spasio životScena nalik pravim akcijskim filmovima dogodila se proteklog tjedna na Bilogori. Naime, na đurđevačkom području u Koprivničko-križevačkoj županiji dogodio se pokušaj ubojstva nakon čega je upucani mladić krvav bježao svom ubojici.

U tom bijegu kombijem je jurio s đurđevačkog područja i našao se tako vrlo brzo na predjelu između Šandrovca i Velikog Trojstva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje je naposljetku sletio u jarak.

O svemu smo pisali OVDJE.

Tražio pomoć

Što se događalo nakon njegovog slijetanja s ceste u jarak, ispričao nam je muškarac iz Kobasičara koji je prvi naišao i vidio mladića kako baulja po cesti.

- Išao sam kući od kolege koji živi u Šandrovcu i na nizbrdici uočio kombi u jarku. Potom sam vidio mladog čovjeka kako hoda po cesti. Stao sam i pitao što se dogodilo, a on me tražio da ga mu pomognem izvući kombi iz jarka. Rekao sam da ne mogu, već da to može jedino netko s traktorom. I dalje me tražio da mu pomognem pronaći nekoga, no pojasnio sam mu da nisam odavde i da ne znam nikoga tko ima traktor. Potom mi je priznao da je netko pucao na njega, na što sam ostao šokiran, priča nam naš sugovornik koji je odmah potom pozvao hitnu pomoć.

U međuvremenu je, kaže nam, stao još jedan čovjek s automobilom želeći pomoći.

Pijan i s nožem u kombiju

- Tada sam mu skinuo trenirku. Mladić je imao ulaznu ranu od metka ispod pazuha, rebra su mu bila sva krvava. Čovjek koji je naišao i ja držali smo tako stisnutu ranu sve dok nije došla hitna pomoć, ističe muškarac i otkriva kako su potom shvatili da u kombiju sjedi još jedan čovjek.

- Bio je jako pijan, a kada smo vidjeli da ima svezan nož na nekom štapu, nismo mu uopće prilazili. Nije ga dirala čak niti policija kada je došla, već su čekali kolege iz interventne policije. Toliko je bio pijan da je još uvijek, pred policijom, pio vino, priča naš sugovornik koji nikada u životu ništa slično nije doživio.

- Svašta sam vidio na svoje oči, no upucanog čovjeka i ranu od metka nikada. Bojao sam se, kada mi je mladić ispričao da bježi od nekoga tko je pucao u njega, da taj netko ne dođe i da još ja ne nastradam. No, srećom, sve je dobro završilo. Morao sam sve ispričati policiji, dva sata je sve to trajalo, no glavno da je čovjek živ, zaključuje muškarac koji je ranjenom mladiću najvjerojatnije spasio život.

Neslužbeno smo doznali kako je muškarac u kojeg je ispaljen hitac s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ravnateljica Opće bolnice "dr. Anđelko Višić" Bjelovar, Sanela Grbaš Bratković, kazala nam je kako mladić nije imao ozljede opasne po život i kako je, na vlastiti zahtjev, već u petak, 23. veljače, samo dva dana nakon što je upucan, napustio bolnicu.

U istražnom zatvoru

Podsjetimo, bjelovarska policija jučer je izvijestila kako je 21. veljače oko 19 sati u šumskom predjelu nedaleko Mičetinca iz vatrenog oružja ispaljen hitac u tijelo 24-godišnjaka koji se u tom trenutku nalazio u parkiranom kombi vozilu.

Iz straha za svoj život 24-godišnjak je vozilom pobjegao s mjesta događaja te u šumskom predjelu između Šandrovca i Velikog Trojstva teretnim vozilom sletio s kolnika.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 41-godišnji muškarac je kazneno prijavljen nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske. Nakon održanog istražnog ročišta određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!