Fotografija: Foto: Screenshot Instagram/Ivana Paradžiković/
Galerija
Foto: Screenshot Instagram/Ivana Paradžiković/

Ovo je Mihaela koju je istukao muž. On uskoro izlazi iz zatvora i prijeti da će završiti što je započeo...

Prekjučer je bio nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Svima puna usta osude, promjene zakona, strožih mjera...U stvarnom se životu događa ovo, napisala je Ivana ParadžikovićIvana Paradžiković, bivša urednica i novinarka te bivša voditeljica emisije ‘Provjereno‘ objavila je na svom Instagram profilu potresnu priču o ženi koju je bivši suprug gotovo na smrt pretukao. Riječ je o slučaju koji je 2019. šokirao Hrvatsku, piše Jutarnji list

‘Stariji sin se uznemirio i vrištao. Dok me mlatio vani ispred auta, djeca su to sve vidjela, a kasnije kad me mlatio u gepeku, samo su čuli moje vriskove’, posvjedočila je tada Mihaela u emisiji ‘Provjereno‘ o nasilju bivšeg muža koji je ranije razmišljao o svećeničkom pozivu i tri je godine proveo u sjemeništu te završio teologiju.

Status Ivane Paradžiković prenosimo u cijelosti:

"Ovo je Mihaela. Pogledajte je. Predivna mlada žena, brižna majka, jedna od hrabrijih koje sam upoznala tijekom karijere.

A sada pogledajte druge slike.

Nastale su onoga dana kada me prvi put zvala.

Bila je u bolnici u paničnom strahu. Čudom je preživjela...jer on je metalnim utezima ciljao samo glavu, dok je sa stražnjeg sjedala to promatralo njihovo dvoje maloljetne djece.

Spasili su je dvoje hrabrih slučajnih prolaznika.

Bivši muž, nasilnik, završio je u zatvoru. Ovih me dana, Mihaela opet zove. U istom je strahu.

Nestabilna, agresivna i opasna osoba, kako su ga procijenili psihijatrijskim vještačenjem, izlazi iz zatvora...i kako je zaprijetio, završit će započeto!

Promijenila je ime, promijenila adresu, ali Mihaela zna...on će je pronaći. Svaki put do sada ju je pronašao. Aljkavošću birokracije njezina bi nova adresa završila u sudskom spisu koji ide i njemu na uvid!!

Ili bi netko u njezino ime u MUPu zatražio sva njezina prebivališta. A taj netko..nije ona! Najluđe od svega je prijedlog centra za socijalnu skrb? Pomoći ce joj tako sto ce joj oduzeti djecu jer oni brinu o njihovoj sigurnosti, a uz majku kojoj su stavili metu na čelo i ona ce biti ugrožena!! Mihaela pokojna, djeca siročad. Problem riješen?

Želudac me boli dok ovo pišem.

Prekjučer je bio nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Svima puna usta osude, promjene zakona, strožih mjera...U stvarnom se životu događa ovo.

Možemo li spasiti jednu zenu za početak?…dok opet ne bude prekasno...

Pomozite. Dajte joj snagu. Sherajte"