Fotografija: Foto: Goran Šebelić/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Goran Šebelić/CROPIX (Ilustracija)

Napuhao 2,62 promila pa rekao policajcima: "Kako to? Pa popio sam samo pola litre Pelinkovca"

Kažnjen je s 1000 eura i 25 eura troškova prekršajnog postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna, pa se na nju može žalitiMuškarac u dobi od 35 godina proglašen je krivim i osuđen jer je mortus pijan upravljao automobilom oko ponoći blizu Čazme, piše Danica.hr.

Kako se navodi u presudi, 35-godišnjak je u kolovozu “oko 23.55 sati u mjestu Narta upravljao osobnim automobilom bjelovarske registarske oznake pod utjecajem alkohola, a što je utvrđeno primjenom alkometra Drager, u koncentraciji od 2,62 promila“. 

Odmah priznao da je popio

Policiji odmah priznao da je te noći malo popio, ali ne previše. Rekao je kako je popio pola litre Pelinkovca.

“Iz toga proizlazi da je on doista konzumirao alkohol prije upravljanja vozilom i radilo se o 0,5 litara žestokog pića Pelinkovac. Točna i precizna koncentracija alkohola iskazana je na mjernom instrumentu i iznosila je 2,62 g/kg, nakon oduzimanja tolerancije na mjerni uređaj. Radi se o znatnom stupnju etiliziranosti kod kojeg nije dopušteno da bilo koja osoba upravlja nekim prijevoznim sredstvom na prometnici. Na rezultat provedenog testiranja okrivljenik nije imao nikakve primjedbe, što znači da ne poriče utvrđenu koncentraciju alkohola”, naglasio je prekršajni sudac.

Sudac mu se smilovao

Kažnjen je s 1000 eura i 25 eura troškova prekršajnog postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja. Presuda je nepravomoćna, pa se na nju može žaliti.

Sudac mu se smilovao pa ga kaznio blaže od minimalno propisanog iznosa. Kazna za toliko promila iznosi od 1320 do 2650 eura ili 60 dana zatvora. I to bez obzira što je dotični muškarac već prekršajno kažnjavan u prometu, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!