Fotografija: Muškarac je napuhao preko dva promila/ Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je napuhao preko dva promila/ Foto: Goran Šebelić/CROPIX (ilustracija)

Mortus pijan vozio po Pakracu u suprotnom smjeru pa se skoro sudario s policijom

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s ukupno 1580 eura i 40 eura troškova postupka. No, od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoruMuškarac od 44 godine mora platiti 1500 eura kazne jer je u srpnju ove godine s 2,32 promila alkohola vozio auto po Pakracu u suprotnom smjeru, piše Danica.hr.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo u srpnju oko 21.20 sati u Pakracu, u Bolnička ulica kod kućnog broja 3, gdje je 44-godišnjak zatečen da upravlja osobnim automobilom Ford daruvarskih registracija pod utjecajem alkohola od čak 2,32 promila.

Odbio potpisati zapisnik

Osim toga, “zatečen je da upravlja kolničkim trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno zabranjenim smjerom kretanja, dakle, kretao se u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru“.

“Uvidom u zapisnik o ispitivanju alkoholiziranosti utvrđeno je da je kod 44-godišnjaka nakon alkotestiranja očitana koncentracija od 2,42 g/kg, a koja umanjena za granicu dopuštene pogreške iznosi 2,32 g/kg.

Nakon što je okrivljenik upoznat s očitanom koncentracijom, nije poricao rezultate ispitivanja, na postupak ispitivanja nije imao primjedbi, ali je odbio potpisati zapisnik”, navodi sutkinja u presudi.

Muškarac svoju obranu tijekom postupka nije dostavio, niti se odazvao na raspravu. Sud kaže da je putem Policijske postaje Pakrac zatražio provjeru adrese, a utvrđeno je da je on napustio prijavljeno prebivalište, ali sudu nije dostavio novu adresu”.

Dobio novčanu kaznu

Na sudu je zato svjedočila samo policajka koja ga je te noći zaustavila na cesti. Zapravo se potpuno pijani muškarac u automobilu tog trena mimoišao s policijskim vozilom. Srećom, nije došlo do sudara.

“Kretao se Bolničkom ulicom u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru, sreli smo se s njim negdje kod Fine. Zaustavili smo njegovo vozilo i primijetila sam da je vozač u vidno alkoholiziranom stanju”, naglasila je pakračka policajka koja je otkrila kako je vozač nakon toga uhićen.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s ukupno 1580 eura i 40 eura troškova postupka. No, od kazne mu se oduzima 80 eura jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!