Fotografija: Nenada je prije nekoliko dana snimio jedan mještanin kako u pauzi između dvije potjere pije pivo / Foto: Danica.hr
Nenada je prije nekoliko dana snimio jedan mještanin kako u pauzi između dvije potjere pije pivo / Foto: Danica.hr

Bjegunac bez šake nakon šest sati ispitivanja pušten na slobodu

Naime, budući da je Nenada policija zatekla u njegovoj kući u Prgomelju, a ne u neregistriranom starom Opelu u kojem je danima bježao njihovim patrolama, oni ga po zakonu nisu mogli zadržati dulje od šest satiNakon ispitivanja u bjelovarskoj policiji, nepopravljivi Nenad iz Prgomelja koji je tjedan dana bježao policiji i usput kršio sve moguće prometne propise, pušten je u petak oko 18 sati na slobodu.

Naime, budući da ga je policija zatekla u njegovoj kući u Prgomelju, a ne u neregistriranom Opelu u kojem je bježao policiji, po zakonu ga nisu mogli zadržati dulje od šest sati. 

Lovile ga tri policijske uprave

- Budući da nije zatečen u prometu, ne postoji zakonska obveza za njegovo zadržavanje duže od 6 sati. Vozač je priveden u službene prostorije gdje je s njim obavljen obavijesni razgovor i ispitan je u svojstvu osumnjičenika na okolnosti počinjenih prekršaja. Prijave idu redovnim putem, rekla nam je Maja Barbir Grubić, službenica za odnose s javnošću PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako neslužbeno doznajemo, za Nenadom su u ovih tjedan dana bijega tragale čak tri Policijske uprave budući da je prekršaje radio i na njihovom području, a to su PU koprivničko-križevačka, PU zagrebačka i PU bjelovarsko-bilogorska.

Pravni manevar

Nenad je navodno na području Križevaca našao novu djevojku kod koje je prošlog petka tako jurio. Zbog njegove divlje vožnje u neregistriranom i tehnički neispravnom vozilu, ganjali su ga i policajcima PU koprivničko-križevačke, a na području Vrbovca i presretači PU zagrebačke. 

Protiv Nenada je zadnji optužni prijedlog podnesen u listopadu ove godine kada je uhićen zbog vožnje u pijanom stanju. 

S obzirom na to da je očito bio svjestan kako će odmah završiti u zatvoru ako ga policija opet zatekne pijanog u neregistriranom vozilu bez dozvole, Nenad im je prošli petak pod svaku cijenu odlučio pobjeći ugrožavajući pritom sve oko sebe.

Kako su ga na kraju policajci pronašli u kući, a ne u autu, očito mu je ovaj "pravni manevar" upalio.

Pogledajte kako je Nenad bježao policajcima po prgomeljskim poljima: