Fotografija: 
Na mjesto pronalaska je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)
Na mjesto pronalaska je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu/Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (Ilustracija)

Netko ručnu bombu i hrpu streljiva bacio u kanal: "Eksplozivna sredstva pronašla su djeca"

"Pohvale djeci koja su prepoznala da se ne radi o predmetima za igru. Podsjećamo da je opasno i neodgovorno oružje, streljivo i eksplozivna odbacivati u potoke, kanale i šumske puteve", upozoravaju iz policijeU kanalu između Srijedske i Stare Ploščice djeca su uočila neeksplodirana eksplozivna sredstva i o tome obavijestili odraslu osobu koja je pronalazak prijavila policijskim službenicima, javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

- Na mjesto pronalaska je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je iz kanala izvadio jednu ručnu bombu M75 i 78 komada streljiva raznog kalibra koje je uklonio s mjesta pronalaska i pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja.

Odgovorna djeca 

Pohvale djeci koja su prepoznala da se ne radi o predmetima za igru! Ovom prilikom podsjećamo da je opasno i neodgovorno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna odbacivati u potoke, kanale, šumske puteve i slično jer su potencijalni uzroci tragičnih događaja, poručuju iz policije.

Ujedno pozivaju građane da postupaju odgovorno i oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva predaju policiji bez sankcija.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!