Fotografija: Foto: Mate Piškor/CROPIX (ilustracija)
Foto: Mate Piškor/CROPIX (ilustracija)

Mladić u Pakracu pronašao upaljač protupješadijske rasprskavajuće mine

Eksplozivno sredstvo je pronađeno na Trgu dr. Ivana Šretara te je pohranjeno u prostorije policije do uništenja, poručuju iz policijePAKRAC - Još jedan primjer zaostalog oružja pronađen je u Pakracu.

Naime, kako su izvijestili iz PU požeško - slavonske, u srijedu 2. studenoga 2022. u Pakracu na Trgu dr. Ivana Šretara, 26-godišnjak je prilikom čišćenja objekta pronašao i policijskim službenicima dragovoljno predao upaljač protupješadijske rasprskavajuće mine. Navedeno su izuzeli policijski službenici i pohranili u prostorije policije do uništenja.

Za sigurniju budućnost

- Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i eksplozivna sredstva, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja, poručuju iz policije.