Fotografija: Brojni građani dobrovoljno predaju oružje jer znaju da neće biti sankcionirani/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)
Brojni građani dobrovoljno predaju oružje jer znaju da neće biti sankcionirani/Foto: Vlado Kos/CROPIX (ilustracija)

Starac policiji predao automatsku pušku Crvena zastava M70

Iako ju je 82-godišnjak u svojem posjedu imao nezakonito, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak jer ju je dobrovoljno predao policijiMuškarac u dobi od 82 godine dobrovoljno je predao bjelovarskim policajcima automatsku pušku Crvena Zastava M70 kalibra 7,62 x 39 milimetra koju je kod sebe držao nezakonito.

Policija je izvijestila kako je puška pohranjena u skladište ubojite opreme policijske uprave do uništenja. Iako ju je 82-godišnjak u svojem posjedu imao nezakonito, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak jer ju je dobrovoljno predao policiji. 

Bez straha od kazne

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i mole građane da ne donose oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje sami kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.