Fotografija: Daruvarčanin se uselio u novu kuću pa pronašao hrpu oružja i streljiva. Sve predao policiji/Foto: Mate Piskor/CROPIX (Ilustracija)
Daruvarčanin se uselio u novu kuću pa pronašao hrpu oružja i streljiva. Sve predao policiji/Foto: Mate Piskor/CROPIX (Ilustracija)

Daruvarčanin se uselio u novu kuću pa pronašao hrpu oružja i streljiva. Sve predao policiji

53-godišnjak je predao neupotrebljivu pušku nepoznate marke i kalibra, dvije ručne bombe M75, jednu ručnu bombu M52 P3 i 250 komada streljiva različitog kalibra, kažu iz policijeDARUVAR – Prema policijskom izvješću PU bjelovarsko – bilogorske, jučer, 13. listopada, 53-godišnjak iz Daruvara je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predao više vrsta oružja i streljiva.

-Predao je neupotrebljivu pušku nepoznate marke i kalibra, dvije ručne bombe M75, jednu ručnu bombu M52 P3 i 250 komada streljiva različitog kalibra. 53-godišnjak je to pronašao prilikom čišćenja kuće u koju se doselio, kažu iz policije.

Bez straha od kazne

Zahvaljuju se ujedno svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

 -Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, poručuju.