Fotografija: Župan Marko Marušić/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Župan Marko Marušić/Foto: Deni Marčinković

Županijska skupština (2. dio) u znaku ŽUC-a. "S računa tvrtke plaćala se Bajsova kampanja"

"Nova vlast sigurno neće dozvoliti ovako poslovanje, stoga dižemo kočnicu i iz temelja mijenjamo dosadašnji način rada. To se odnosi na sve županijske tvrtke", poručio je MarušićNastavak treće sjednice Županijske skupštine BBŽ obilježila je rasprava o prošlogodišnjem poslovanju Županijske uprave za ceste. Kako se moglo čuti u izlaganju v.d. ravnateljice Nataše Koronc, ova ustanova u minusu je oko 27 milijuna kuna.

- Za vrijeme mandata prošlog ravnatelja, poslovanje tvrtke bila je stroga tajna, a djelatnicima se prijetilo otkazima. Akumulirani dug konstantno je rastao za vrijeme predizbornih kampanja. Primjerice, na medijske usluge prošle godine utrošeno je oko 150 tisuća kuna, a za usluge vanjskih suradnika u tom razdoblju plaćeno je više od 170 tisuća kuna, iako unutar ŽUC-a rade djelatnici osposobljeni za te poslove, pored ostalog kazala je Koronc.

Nataša Koronc/ Foto: Deni Marčinković
Nataša Koronc/ Foto: Deni Marčinković

Kompletnu situaciju u ŽUC-u v.d. ravnateljica predstavila je prošli mjesec u velikom intervju za MojPortal.hr, kojeg možete pročitati OVDJE.

Plaćanje kampanje bivšeg župana

HDZ-ovog vijećnika Silvestra Štefovića zanimalo je ima li istine u šuškanjima da se s računa tvrtke čiji je Županija osnivač plaćala kampanje bivšeg župana Damira Bajsa, na što je Koronc dala potvrdan odgovor, uz napomenu da za to posjeduje i dokaze.

Trošenje javnog novca općenito za promidžbu županijskih ustanova osporio je i HSLS-ov Marijo Puškarić, kazavši da je po njemu to čisti kriminal. Nadalje, promidžbu ŽUC-a dok u županiji postoje brojne ceste koje su u lošem stanju, osudio je i DHSS-ov Ivan Beljan, koji je danas u odsustvu predsjednice Skupštine Ivane Jurković Pišćević i predvodio sjednicu.

Potpredsjednik Skupštine Ivan Beljan predvodio je današnju sjednicu/ Foto: Deni Marčinković
Potpredsjednik Skupštine Ivan Beljan predvodio je današnju sjednicu/ Foto: Deni Marčinković

Današnjoj sjednici nazočio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić koji je tom prilikom čestitao v.d. ravnateljici na hrabrosti što je preuzela ovu nezahvalnu funkciju, ali jednako tako i što je iznijela istinu o poslovanju ŽUC-a. 

Nova praksa rada

- Nova vlast sigurno neće dozvoliti ovako poslovanje, stoga dižemo kočnicu i iz temelja mijenjamo dosadašnji način rada. Ta praksa ne odnosi se samo na ŽUC, već na sve tvrtke kojima je Županija osnivač, poručio je Marušić.

Izvješće o prošlogodišnjem poslovanju ove tvrtke je odbijenu, a protiv je glasala je većina oporbenih vijećnika. Spomenimo i to da je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojeno poslovanje Javne ustanove Zavoda za prostorno uređenje Bjelovarsko-bilogorske županije za 2020. godinu, a izvještaj ravnatelja Saše Križa javno je pohvaljen, uz opasku da može poslužiti kao primjer ostalim ravnateljima.

Izvješće JU Zavoda za prostorno uređenje BBŽ prihvaćeno je jednoglasno/ Foto: Deni Marčinković
Izvješće JU Zavoda za prostorno uređenje BBŽ prihvaćeno je jednoglasno/ Foto: Deni Marčinković