Fotografija: Marušić je mlade pozvao na suradnju/ Foto:BBŽ
Galerija
Marušić je mlade pozvao na suradnju/ Foto:BBŽ

Župan Marušić na sastanku s mladima poručio: "Imate prijateljskog župana"

Otvoren sam za sve vaše prijedloge, kritike i nove ideje koje će vam pomoći. Nemojte se ustručavati pitati i dati nam savjet, ali i konstruktivnu kritiku, poručio je Marušić



Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sudjelovao je u radu 3. sjednice Skupštine Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj se između ostalog razgovaralo organizaciji Međunarodnog tjedna mladih te razmjeni mladih kroz Erasmus+ program. 

Sastanak je održan putem Zoom konferencije/ Foto: BBŽ
Sastanak je održan putem Zoom konferencije/ Foto: BBŽ

Na početku sjednice koja je održana online putem Zoom platforme članove Vijeća učenika naše županije pozdravio je župan Marušić. 

Predstavnik mlade generacije

- Ja sam predstavnik jedne mlade generacije i najmlađi sam župan u Hrvatskoj tako da imam sigurno i drugačije poglede na politiku i na funkcioniranje. Nije toliko velika razlika između vas i mene i poručujem da želim biti prijateljski otvoren prema svima vama. Meni kao mladoj osobi jedan od imperativa će biti stvoriti što bolju klimu u županiji kako bi što manje mladih napustilo našu županiju. Otvoren sam za sve vaše prijedloge, kritike i nove ideje koje će vam pomoći. Nemojte se ustručavati pitati i dati nam savjet, ali i konstruktivna kritika uvijek je dobrodošla,  jer  cilj nam je svima isti, da vama bude bolje, da nakon završenog školovanja ostanete u našoj županiji i imate posao. Uvijek ću biti na raspolaganju mladima i vjerojatno imamo i neke iste poglede tako da vjerujte mi imate jednog prijateljskog župana na raspolaganju, rekao je župan Marušić. 

Župan Marušić na Zoom sastanku s mladima/ Foto: BBŽ
Župan Marušić na Zoom sastanku s mladima/ Foto: BBŽ

Predsjednica Vijeća učenika Bjelovarsko-bilogorske županije Larija Jukić zahvalila je županu Marušiću na sudjelovanju u radu sjednice i naglasila kako im je drago na imaju župana koji ih razumije. 

Inače, Međunarodni tjedan mladih održava se u kolovozu, a na području naše županije kao i do sada većina događanja održavat će se u Sportsko-rekreacijskom centru Kukavica. Bit će to prilika za druženje mladih, održavanje brojnih sportskih i kulturnih događanja, ali i mjesto neformalnog učenja i razmjene iskustava.