Fotografija: Proslava Dana Općine Velika Trnovitica i Župe svetog Martina prije dvije godine/Foto: BBŽ
Proslava Dana Općine Velika Trnovitica i Župe svetog Martina prije dvije godine/Foto: BBŽ

Velika Trnovitica sutra slavi rođendan i blagdan svog zaštitnika – Svetog Martina

Najmlađi stanovnici doći će na svoje 12. studenog kada će imati priliku pogledati predstavu „Samo svari sreću znače???“ u izvedbi Bjelovarskog kazalištaVELIKA TRNOVITICA – Ovoga tjedna, točnije sutra, 11. studenog, Općina Velika Trnovitica slavi svoj dan. Uz rođendan Općine slavi se i blagdan svetog Martina, zaštitnika sela po kojemu i Župa u Velikoj Trnovitici nosi ime.

Uoči samog velikog slavlja traje i trodnevna duhovna obnova i slavlje župnog blagdana svetog Martina biskupa. Sveta misa na sam Dan Župe i dan Općine bit će održana 11. studenog u Velikoj Trnovitici, nakon koje će biti upriličena i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Predstava za najmlađe

Najmlađi stanovnici Velike Trnovitica doći će na svoje idućeg dana, odnosno 12. studenog kada će imati priliku pogledati predstavu „Samo svari sreću znače???“ u izvedbi Bjelovarskog kazališta. Predstava će se održati 12. studenog (petak) s početkom u 17 sati u mjesnom domu u Velikoj Trnovitici.

Za sve ostale žitelje proslava će se nastaviti i u subotu od 13 sati. Najprije će biti održana smotra VZO Velika Trnovitica nakon čega će nastupati KUD Velika Trnovitica. Od 14 i 30 sati svi mogu doći i vidjeti Udruge s područja općine. Osim njihovog predstavljanja, svi će posjetitleji imati priliku degustirati autohtone proizvode.