Fotografija: Načelnik Zlatko Bakunić obećao je kako će umirovljenicma ove godine biti isplaćena božićnica/Foto: Matica umirovljenika Općine Končanica
Galerija
Načelnik Zlatko Bakunić obećao je kako će umirovljenicma ove godine biti isplaćena božićnica/Foto: Matica umirovljenika Općine Končanica

Načelnik Končanice Zlatko Bakunić obećao: "Isplatit ćemo božićnice umirovljenicima"

Ovih dana na području Končanice radi se punom parom: Uređuju vatrogasni centar, namjeravaju renovirati stan za liječnika, a gotov je i natječaj za stipendiranje studenataKONČANICA – Iako je jesen i vremenske prilike su sve nepovoljnije za radove na otvorenom, na području općine Končanica ipak se odrađuju različiti projekti. Među njima je i peta faza uređenja društvenog doma u Daruvarskom Brestovcu. Na čemu još ovih dana rade, otkrio nam je načelnik Općine Končanica, Zlatko Bakunić.

Općina Končanica
Općina Končanica

-Započeli su i radovi na vatrogasnom centru u Končanici. Njihova vrijednost je 260 tisuća kuna. Od Ministarstva regionalnog razvoja, po osnovi za nacionalne manjine, povukli smo 100 tisuća kuna, a ostatak planiramo sami financirati, iz općinskog proračuna – kazao je načelnik Bakunić naglasivši kako očekuje da će preostali, manji dio vanjskih radova završiti u što kraćem roku, te se potom posvetiti unutrašnjem uređenju.  

Najam stanova

-Taj unutrašnji dio može se uređivati i bez obzira na vanjske neprilike i zimu koja stiže. Osim spomenutog, ovih dana smo ponovno dali u najam stanove u vlasništvu Općine. Imamo tri stana, od kojih su dva namijenjena liječnicima, odnosno stomatologu i liječnici opće prakse. Budući da naš stomatolog putuje iz Daruvara, ne treba mu stan, a ista je stvar i s liječnicom koju imamo na raspolaganju samo na četiri sata dnevno. Stoga smo odlučili te stanove dati u najam kako ne bi zjapili prazni. Naravno, ostavili smo mogućnost da u svakome trenutku, ukoliko se jave liječnici koji bi radili kod nas i koristili stanove, možemo raskinuti ugovor s najmoprimcem – pojašnjava načelnik koji dodaje kako namjeravaju renovirati jedan od ta tri stana.

Načelnik Zlatko Bakunić/Foto: MojPortal
Načelnik Zlatko Bakunić/Foto: MojPortal

Riječ je o stanu kojeg je koristila liječnica koja je po odlasku u mirovinu odselila u Daruvar.

Dugogodišnje stipendiranje

-Namjeravao uložiti znatna sredstva u renoviranje stana kako bi bili spremni ako nam se javi mlada liječnica ili liječnik iznajmiti im potpuno uređen stan. Nažalost, nakon odlaska u mirovinu dugogodišnje liječnice, nismo uspjeli pronaći nekoga za stalno. Jedno kraće vrijeme radila je liječnica iz Grubišnog Polja, no odselila se iz ovih krajeva pa smo i nju izgubili. Do dolaska nekog novog, nagovorili smo našu umirovljenu liječnicu da radi u Končanici barem na četiri sata kako pacijenti ne bi ostali zakinuti – kazao je Bakunić koji se trudi privući mlade liječnike u Končanicu na sve moguće načine.

Unutrašnjost obnovljenog doma u Daruvarskom Brestovcu/Foto: MojPortal
Unutrašnjost obnovljenog doma u Daruvarskom Brestovcu/Foto: MojPortal

Naposljetku, ovih dana završio je i natječaj za stipendiranje mladih studenata. Dugogodišnja je to praksa u Končanici, a koliko se točno prijavilo studenata, načelnik kaže kako će biti poznatije u narednim danima. U svakom slučaju, dosad su bile prihvaćene sve zamolbe studenata koje su ispunjavale uvjete, bez obzira na njihov broj.

Drva za ogrjev

-Naši studenti primaju 500 kuna mjesečno i to kroz svih 12 mjeseci u godini. To je u skladu s našim mogućnostima, da su vremena bolja svakako bi i taj iznos bio veći – iskren je Bakunić koji nam je odao i kako su započele isplate za ogrjev socijalno ugroženim žiteljima.

Obnovljeni i novoopremljeni Društveni dom u Daruvarskom Brestovcu
Obnovljeni i novoopremljeni Društveni dom u Daruvarskom Brestovcu

Jedna od dobrih vijesti svakako je i božićnica koju će dobiti končanički umirovljenici, no ti će detalji biti poznatiji u narednim tjednima.