Fotografija: Dječji vrtić Bjelovar/Foto: Martina Čapo
Galerija
Dječji vrtić Bjelovar/Foto: Martina Čapo

Upis djece u bjelovarske vrtiće od svibnja moguć isključivo putem Interneta

Roditelji koji nemaju mogućnost svoje dijete prijaviti putem e-obrasca, mogu doći kod nas te ćemo im pomoći da izvrše prijavu, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića BjelovarPočetkom svibnja uvodi se novi način upisivanja djece u bjelovarske vrtiće i to isključivo putem Interneta, moglo se čuti na današnjoj konferenciji za medije. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak tom prilikom kazao je da je to još jedan korak ka digitalizaciji cjelokupnog sustava.

Veći ili manji prioritet

- Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji inzistiraju na digitalnoj tranziciji, kojom smanjujemo troškove i pojednostavljujemo rad. Zahvaljujući tome svaki roditelj moći će svoje dijete u vrtiće upisati iz svog doma, putem NIAS sustava, glavnog sustava Ministarstva uprave. Podnošenjem zahtjeva na ovaj način otklonili smo mogućnost veza i vezica, odnosno intervencija da se nečije dijete proglasi većim ili manjim prioritetom, istaknuo je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Pored upisa u vrtić, putem e-obrazaca već su se vršile prijave za dobivanje studentskih stipendija, a prema Hrebakovim riječima obrada pristiglih zahtjeva sada je gotova u roku od sat vremena, za što je prije trebalo više od tjedan dana. 

Transparentne rang liste

- Do sada su roditelji trebali fizički dolaziti i podnijeti zahtjev, a osim što će se cijela stvar od sada ubrzati, ujedno će se i smanji kontakti između roditelja i djelatnika, što je za vrijeme pandemije jako bitno. Nadalje, nakon podnošenja zahtjeva, sustav sam radi transparentne rang liste, koje ćemo mi potom objaviti te će se moći vršiti upis, kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar Anna Lauš.

Anna Lauš/ Foto: Deni Marčinković
Anna Lauš/ Foto: Deni Marčinković

Dodala je i to se novi vrtić u Gudovcu uskoro otvara, a kapacitet je gotov popunjen. Također, prema njenim riječima, ovogodišnja novost je i to što će se upisi za gradski, ali i za privatne vrtiće, vršiti u isto vrijeme. 

- Roditelji koji nemaju mogućnost svoje dijete prijaviti putem e-obrasca, mogu doći kod nas te ćemo im mi pomoći da izvrše prijavu, jer fizički upis više neće biti moguć, dodala je Lauš.

Ravnateljice i djelatnice bjelovarskih vrtića/ Foto: Deni Marčinković
Ravnateljice i djelatnice bjelovarskih vrtića/ Foto: Deni Marčinković

U Tehnološkom parku danas je održana prezentacija upisa u dječje vrtiće putem Interneta/ Foto: Deni Marčinković
U Tehnološkom parku danas je održana prezentacija upisa u dječje vrtiće putem Interneta/ Foto: Deni Marčinković