Fotografija: Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Gradonačelnik Hrebak: Svih pet bjelovarskih vrtića dobit će novu opremu vrijednu 1,7 milijuna kuna

Zahvaljujući projektu Vrtić po želji roditelja više od 200 djece koristilo je produljeni boravak, a zaposleno je i 46 osobaU sklopu projekta Vrtić po želji roditelja, koji se provodi posljednje dvije godine, svih pet bjelovarskih vrtića dobit će novu opremu vrijednu 1,7 milijuna kuna, a koja je u potpunosti financirana iz EU fondova.

Podsjetimo, zahvaljujući ovom projektu unaprijeđen je dosadašnji način rada u bjelovarskim vrtićima, prvenstveno produljenim boravkom, a provedeno je i niz drugih aktivnosti poput igraonica za djecu, sportskih, glazbenih te predškolskih programa. U produljeni boravak do sada je uključeno više od 200 djece, a također zaposleno je i 46 osoba.  

Vlasnik DB opreme Darko Braica i gradonačelnik Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Vlasnik DB opreme Darko Braica i gradonačelnik Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- Današnjim potpisivanjem ugovora vrijednim oko pola milijuna kuna podignut ćemo opremljenost kuhinja svih naših vrtića na jednu razinu više. Riječ je profesionalnoj opremi poput plinskih štednjaka, miksera, strojeva za ljuštenje krumpira, obradu voća i povrća te mnogi drugih elemenata, kazao je gradonačelnik Hrebak dodavši da je provedena i javna nabava za nabavku didaktičke opreme za senzorne sobe i dvorane vrijedne više oko 1,2 milijuna kuna.

Darko Braica i Dario Hrebak prilikom potpisivanja ugovora/ Foto: Deni Marčinković
Darko Braica i Dario Hrebak prilikom potpisivanja ugovora/ Foto: Deni Marčinković

Na javnom natječaju za nabavku kuhinjske opreme najpovoljnija je bila ponuda DB- opreme iz Velike Gorice.

- Garantiramo kvalitetu kompletne opreme, jer je ona trenutno među najboljima na europskom tržištu. Naš obrt koji je specijaliziran za tu namjenu,djeluje već 17 godina, a osobno sam preko 30 godina prisutan u ovoj branši, rekao je vlasnik DB opreme Darko Braica.

Darko Braica/ Foto: Deni Marčinković
Darko Braica/ Foto: Deni Marčinković

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Hrebak istaknuo je i to da su u posljednjih nekoliko godina uložena velika sredstva za poboljšanje uvjeta u dječjim vrtićima, prvenstveno obnovom svih vrtića, izgradnjom novog vrtića u Gudovcu te smanjenjem cijene smještaja sa 750 na 500 kuna po djetetu.