Fotografija: Članovi udruge Impress ispred svog prostora u Ulici Ivana Zajca u Daruvaru/Foto:Impress
Galerija
Članovi udruge Impress ispred svog prostora u Ulici Ivana Zajca u Daruvaru/Foto:Impress

Učitelj iz Španjolske i troje volontera iz Impressa besplatno uče Daruvarčane španjolski

Besplatan tečaj održavat će se svakog ponedjeljka i srijede od 17 do 17.45 sati, a vodit će ga mladi španjolski učitelj Chemo Bua VillarUdruga Impress organizira besplatan tečaj španjolskog jezika svakog ponedjeljka i srijede od 17 do 17.45 sati, a vodit će ga mladi španjolski učitelj Chemo Bua Villar, zajedno s volonterima Joséom Maríom Búa Villarom, Sergiom Roucom Villaltom i Laurom Garcíom Perez koji će u Daruvaru biti još dva mjeseca.

Učitelj španjolskog jezika Chemo Bua Villar/Foto: Impress
Učitelj španjolskog jezika Chemo Bua Villar/Foto: Impress

Volonterka Laura Perez u Daruvaru će biti još dva mjeseca/Foto: Impress
Volonterka Laura Perez u Daruvaru će biti još dva mjeseca/Foto: Impress

- Učenje stranog jezika uz osnovno znanje sporazumijevanja omogućuje i  poboljšavanje pamćenja i bolju koncentraciju, a neka od istraživanja ukazuju da se osobe mogu na taj način uspješno boriti i protiv demencije. Veliki je problem kada su mogućnosti komunikacije s izvornim govornicima dostupne samo nekolicini ljudi koji imaju financije i mogućnosti putovati, a Edukacijski centar Impress omogućuje komunikaciju s izvornim govornicima i učenje stranih jezika upravo u Daruvaru - rekla nam je predsjednica Udruge Impress, Tanja Herceg.

Prijavite dolazak

Iz udruge poručuju da je, zbog epidemioloških mjera, potrebna prijava dolaska na mail: prijave@udruga-impress.hr ili na broj 091 9152 621, a za dolazak nije potrebno predznanje ili prisustvo na nekim od prethodnih radionica španjolskog.

Besplatni tečaj španjolskog jezika koje organizira Udruga Impress/Foto: Udruga Impress
Besplatni tečaj španjolskog jezika koje organizira Udruga Impress/Foto: Udruga Impress

Inače, radionica se održava u sklopu projekta Prevencija rizika od socijalne isključenosti i siromaštva djece u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U nastavku pogledajte video u kojem vas Chemo i Laura pozivaju na tečaj: