Fotografija: Očevi igraju važnu ulogu u životu svog djeteta/Foto:Unsplash
Galerija
Očevi igraju važnu ulogu u životu svog djeteta/Foto:Unsplash

Opišite zašto je vaš tata najbolji na svijetu i osvojite zgodne nagrade

Nagrade će biti majica i šalica na kojoj piše: „Najbolji tata“. Jedan je pobjednik, no moguće su, ako bude vrlo kreativnih odgovora i s najvećim brojem lajkova, utješne nagrade, kaže nam Tanja HercegDaruvarska Udruga Impress provodi nagradni natječaj „Najbolji tata na svijetu“ povodom Svjetskog dana očeva.

Svi zainteresirani mogu sudjelovati u nagradnom natječaju komentiranjem objave Udruge Impress na Facebooku na kojoj je potrebno navesti razloge zašto je baš njihov tata najbolji na svijetu. Zatim trebate lajkati Facebook i Instagram stranice Udruge Impress, označiti minimalno jednog prijatelja i izazvati ih da sudjeluju u nagradnoj igri te podijeliti objavu. Izvlačenje sretnog dobitnika biti će u ponedjeljak 29. ožujka.

Pomoć pri učenju

- Nagrade će biti majica i šalica na kojoj piše: „Najbolji tata“. Jedan je pobjednik, no moguće su, ako bude vrlo kreativnih odgovora i s najvećim brojem lajkova, utješne nagrade. Mi ćemo odabrati pet osoba u našem žiriju koje će glasati za njima najbolji najkreativniji odgovor. Broj lajkova će isto igrati ulogu, ali neće biti presudan - rekla nam je Tanja Herceg.

Udruga Impress, prema riječima predsjednice Tanje Herceg, provodi projekt „Podrška obitelji u Daruvaru“ pod financijskom podrškom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kroz koji naglašavaju i važnost očeve uloge u životu djeteta. Očevi su različitih karakteristika, no svi oni imaju važnu ulogu.

Na kolegijima koje vodi predsjednica udruge Tanja Herceg iznose se ideje i analiziraju rezultati/Foto:Impress
Na kolegijima koje vodi predsjednica udruge Tanja Herceg iznose se ideje i analiziraju rezultati/Foto:Impress

Uz obilježavanje Svjetskog dana očeva, Udruga Impress zaposlila je jednu osobu te svakodnevno održavaju pomoć pri učenju, edukativne radionice i aktivnosti, strane jezike kroz igru i edukacije za roditelje od strane stručnjaka, a te su aktivnosti besplatne za sve građane, djecu i mlade.

Poruke za očeve

- Uz ovu aktivnost, snimili smo video na nekoliko stranih jezika kroz koji smo poslali poruku svojim očevima. Uz to građane smo razveselili porukama za očeve, kao i mlade koje smo potaknuli na podjelu tih poruka svojim najboljim tatama – rekla je Tanja Herceg dodajući kako uključenost očeva u život djeteta i sudjelovanje u brizi za dijete znatno utječe na razvoj djeteta.

Naime, rezultati istraživanja djece čiji su očevi intenzivno sudjelovali u njihovom odgoju upućuju na izraženiju empatiju, smanjenju sklonost stereotipnom razmišljanju o spolovima te bolju emocionalnu samokontrolu.

Pozitivni utjecaj

- Neki očevi možda više nemaju priliku biti s djecom ili su uslijed brige za egzistencijalna pitanja obitelji razdvojeni od obitelji, no želimo naglasiti njihovu važnu ulogu i važnost ljubavi i pozitivnog utjecaja koju mogu pružiti obitelji. Postoje naravno i situacije gdje uloga oca nije u potpunosti ispunjena, no ovo je dan i prilika u društvu za povećanje svijesti o važnosti pozitivnih reakcija i podrške djetetu i svojoj obitelji te važnost očeve uloge u životu djeteta i majke. Biti otac izazovna je i važna životna uloga i treba joj biti posvećena pažnja - kaže Tanja Herceg.

U nastavku pogledajte video kojeg je Udruga Impress snimila u povodu Dana očeva: