Fotografija: Fredi Pali, Marko Marušić, Martin Gojani i Dario Hrebak na proslavi Dana Općine Velika Pisanica/ Foto: BBŽ
Galerija
Fredi Pali, Marko Marušić, Martin Gojani i Dario Hrebak na proslavi Dana Općine Velika Pisanica/ Foto: BBŽ

U V. Grđevcu i V. Pisanici na dostojanstven način obilježit će se obljetnica "Otkosa 10"

"Na ovaj smo se čin odlučili zato što obilježavamo okruglu obljetnicu i zato što ove godine nismo prigodno obilježili Dan općine", kaže načelnik Velikog Grđevca, Tomislav PavlečićVELIKA PISANICA/VELIKI GRĐEVAC – Kraj listopada i početak studenog kod mnogih žitelja općina Velika Pisanica i Veliki Grđevac budi bolne uspomene. Naime, upravo se ovih dana s ponosom, ali i tugom prisjećaju ratnih strahota i svojih sumještana koji su dali gole živote ne bi li spasili Hrvatsku.

Okrugle obljetnice

Iz tog razloga, u nedjelju 31. listopada na dostojanstven način Velikopisančani će obilježiti okruglu 30. obljetnicu vojno redarstvene operacije „Otkos 10“ i oslobođenje općine Velika Pisanica. Obilježavanje će započeti svetom misom u Crkvi Presvetog srca Isusova u Velikoj Pisanici u 11 sati.

Ove nedjelje u Velikoj Pisanici obilježit će se 30. godina od Otkosa 10/Foto: Općina Velika Pisanica
Ove nedjelje u Velikoj Pisanici obilježit će se 30. godina od Otkosa 10/Foto: Općina Velika Pisanica

U 12 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima u centralnom parku u Velikoj Pisanici.

UDVDR RH Velika Pisanica  i Općina Velika Pisanica pozivaju mještane da paljenjem svijeća prisustvuju ovoj važnoj obljetnici za Općinu i odaju počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečana sjednica Vijeća

Svega tri dana kasnije, okruglu obljetnicu oslobođenja slave i u Velikom Grđevcu. Naime, 03. studenog s početkom u 11 i 30 sati u Župnoj crkvi Duha Svetoga u Velikom Grđevcu bit će služena Sveta misa nakon koje će se kod Spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu Mate Lovraka odati počast poginulim braniteljima. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća bit će održana i Svečana sjednica Općinskog vijeća.

Veliki Grđevac iduće će srijede obilježiti 30. obljetnicu Otkosa 10/Foto: Martina Čapo
Veliki Grđevac iduće će srijede obilježiti 30. obljetnicu Otkosa 10/Foto: Martina Čapo

-Na ovaj smo se čin odlučili zato što obilježavamo okruglu obljetnicu i zato što ove godine nismo prigodno obilježili Dan općine koji se slavi na blagdan Duhova – kazao nam je načelnik Općine Veliki Grđevac, Tomislav Pavlečić.