Fotografija: Detalj s prošlogodišnje kupališne sezone u Velikom Grđevcu/SRC Veliki Grđevac
Galerija
Detalj s prošlogodišnje kupališne sezone u Velikom Grđevcu/SRC Veliki Grđevac

Velikogrđevački bazen otvara se u petak, Šandrovački u subotu. Evo, što očekuje kupače...

U Velikom Grđevcu spremaju niz iznenađenja poput nastupa komičara, dok u Šandrovcu kupače čekaju novi solarni tuševi i reflektoriŠANDROVAC, VELIKI GRĐEVAC – Posljednje pripreme su u tijeku za otvorenje kupališne sezone u Velikom Grđevcu i Šandrovcu. Stoga smo provjerili što je sve bilo potrebno obnoviti, ima li novosti oko cijena ulaznica, što sve očekuje kupače i naposljetku, kada je otvorenje.

-Svoja vrata otvaramo u petak, 18. lipnja. Toga dana za sve kupače ulaz je besplatan, a popodne će nam svirati bend Čista petica kako bi odmah na početku osigurali dobre vibracije i atmosferu – kazao nam je Marko Vodopija, ravnatelj Kulturnog centra Mato Lovrak koji upravlja velikogrđevačkim bazenima. Inače, većih ulaganja nakon prošlogodišnje sezone nije bilo, radilo se tek o redovnom održavanju, zamjeni pokoje pločice i slično.

Nastupi komičara

-Bazeni će od ponedjeljak do petka biti otvoreni od 9 ujutro do 21 navečer, dok ćemo subotom raditi sat duže, do 22 sata. Kao i lani, redovito ćemo organizirati dodatne sadržaje poput nastupa komičara, glazbenika i slično koji su se pokazali punim pogotkom – istaknuo je Vodopija i dodao kako su cijene iste kao i lani. Cjelodnevna ulaznica za odrasle iznosi 18 kuna, za djecu 10. Imaju i poludnevne od 9 do 12 sati, a najam ležaljki koštat će 10 kuna.

Detalj s prošlogodišnje kupališne sezone u Velikom Grđevcu/SRC Veliki Grđevac
Detalj s prošlogodišnje kupališne sezone u Velikom Grđevcu/SRC Veliki Grđevac

-Bazeni su napunjeni već pet, šest dana, lagano se griju, a čeka nas još analiza vode. Jako pazimo na čistoću i sve epidemiološke uvjete tako da su u finišu uistinu posljednji detalji uoči samog otvorenja sezone – odao nam je Vodopija koji je potvrdio da je prošlogodišnji kolovoz bio rekordan otkako su bazeni otvoreni. Istom trendu nadaju se i ove godine.

-Lani je prodano oko 21 ili 22 tisuće ulaznica, no u tu brojku nisu uračunati izleti školaraca kojih je zasigurno bilo još najmanje dvije tisuće. Veselimo se otvorenju, a nekako vjerujem da i naši kupači dijele to mišljenje. Svi su željni nekog događanja, svima nam je dosta korone i crnila – zaključio je Vodopija.

Solarni tuševi

A otvorenju svojeg bazena vesele se i Šandrovčani. Ono je zakazano za 19. lipnja, prvog dana početka školskih praznika.

Ležaljke i suncobrani u cijeni su ulaznice na šandrovačkom bazenu/Foto: Facebook bazen Gradina Šandrovac
Ležaljke i suncobrani u cijeni su ulaznice na šandrovačkom bazenu/Foto: Facebook bazen Gradina Šandrovac

-Ulaganja nakon zime nije bilo puno, no mi ćemo izmijeniti tuševe. Postavit ćemo solarne kako bi kupačima bila dostupna topla voda, te ćemo postaviti reflektore kako bi se kupači vikendom mogli duže zadržati na bazenima – kazao nam je šandrovački načelnik Dario Halauš potvrdivši kako će ovogodišnja dnevna karta za odrasle koštati 18 kuna, a za djecu 10. Radnima danima poslije 17 sati cijena će biti niža, odnosno odrasli će morati platiti 10, a djeca pet kuna. Bazen će za kupače biti otvoren od 9 ujutro pa sve do 20 sati navečer.

Šandrovački bazen smješten je u netaknutoj prirodi i okružen je bilogorskim šumama/Foto: Facebook bazen Gradina Šandrovac
Šandrovački bazen smješten je u netaknutoj prirodi i okružen je bilogorskim šumama/Foto: Facebook bazen Gradina Šandrovac

-Na dan otvorenja ulaz je za sve besplatan. A ono što bih istaknuo jest da ćemo pokušati ponovno pokrenuti školu plivanja. Ne možemo još to obećati, no razgovori idu tim smjerom. Vidjet ćemo kako će biti dogodine, no plan nam je osvježiti bazene i uvesti neke novitete – zaključio je Halauš koji se raduje otvorenju bazena koji ima dugu tradiciju. Naime, svoja vrata otvorio je davne 1966. godine, a do danas nije bilo ljeta da je bio zatvoren na što su Šandrovčani posebno ponosni.