Fotografija: Program obilježavanja Dana općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima/ Foto: BBŽ
Galerija
Program obilježavanja Dana općine započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima/ Foto: BBŽ

Općina Velika Pisanica proslavila svoj dan i 112. obljetnicu Župe Presvetog Srca Isusova

Želim dobru i kvalitetnu suradnju sa svim načelnicima i gradonačelnicima, jer to preduvjet da u suradnji s Vladom radimo na dobrobit cijele naše županije, poručio je župan Marko MarušićOpćina Velika Pisanica danas slavi svoj dan, a ujedno i obilježava 112. obljetnicu Župe Presvetog srca Isusova. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima. 

Fredi Pali, Marko Marušić, Martin Gojani i Dario Hrebak/ Foto: BBŽ
Fredi Pali, Marko Marušić, Martin Gojani i Dario Hrebak/ Foto: BBŽ

Svojim dolaskom proslavu su uveličali i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, njegova zamjenica Marija Jungić, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te još nekoliko načelnika općina naše županije.  

Svečanoj sjednici nazočili i drugi načelnici/ Foto: BBŽ
Svečanoj sjednici nazočili i drugi načelnici/ Foto: BBŽ

Nakon polaganja vijenaca župan Marušić obišao je školsko-sportsku dvoranu u Velikoj Pisanici na kojoj su započeli radovi dovršenja dvorane nakon deset godina od njene izgradnje, a potom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. 

Tom prilikom načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali zahvalio je županu na dolasku i izrazio uvjerenje kako će imati odličnu suradnju s novoizabranim županom, a na dobrobit mještana općine.

Marko Marušić, Fredi Pali, Marija Jungić i Ivana Hanić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić, Fredi Pali, Marija Jungić i Ivana Hanić/ Foto: BBŽ

- Vjerujem da ćemo nastaviti započete projekte, ali vjerujem da ćemo raditi na tome da bude i novih projekata. Ja kao budući član Županijske skupštine se stavljam maksimalno na raspolaganje i siguran sam da ćemo u provođenju projekata zajedno i uspjeti, rekao je načelnik Pali te dodao da je posebno ponosan na projekt kojeg provode zadnje dvije godine, a riječ je o sufinanciranju kupnje kuća mladim obiteljima koje svoje mjesto za život vide upravo u Velikoj Pisanici.

Fredi Pali/ Foto: BBŽ
Fredi Pali/ Foto: BBŽ

- Kroz dvije godine potpisali smo 18 ugovora. Znači 18 kuća nije prazno, imaju svoje vlasnike, imamo novih obitelji koje su došle na naše područje, primjerice, iz Zagreba i Rijeke i ono što je bitno zadržali smo i mlade ljude s našeg područja, dodao je Pali.

Dan Općine Velika Pisanica i Dan Župe domaćinima je čestitao i župan Marko Marušić te pohvalio sve napravljeno na dobrobit mještana Velike Pisanice.

Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić/ Foto: BBŽ

- Želim biti župan prijatelj, želim jednu dobru kvalitetnu suradnju sa svim našim načelnicima i gradonačelnicima, jer to je jedini pravi preduvjet da u suradnji s Vladom  radimo na dobrobit cijele naše Bjelovarsko-bilogorske županije, istaknuo je Marušić dodavši da mu je drago što je napokon započeo projekt dovršetka školsko-sportske dvorane u Velikoj Pisanici nakon deset godina te da se nada da će se idući Dan općine proslaviti možda uz jednu nogometnu utakmicu. 

U sklopu obilježavanja Dana općine održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća
U sklopu obilježavanja Dana općine održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća

- To je ono što me posebno veseli da će djeca napokon moći koristiti dvoranu, a ne da ova dvorana i nakon deset godina izgleda kao neki spomenik, zaključio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.