Fotografija: Oko stotinjak djece do sada je prošlo kroz ljetni kamp/ Foto: Mali olimpijac
Galerija
Oko stotinjak djece do sada je prošlo kroz ljetni kamp/ Foto: Mali olimpijac

U tijeku su prijave za peti tjedan Ljeta na Boriku koji nudi niz besplatnih aktivnosti za djecu

Mjesta za peti turnus još uvijek nisu popunjena, a prijave je moguće poslati do petka, 13. kolovoza. Budući da je riječ o višesatnom druženju svakog dana, svim polaznicima će biti osigurani obroci, kazao je Nikolić
BJELOVAR - Iako se sportsko edukativni ljetni kamp „Ljeto na Boriku“ trebao održati u četiri grupe, ekipa Sportske akademije Mali olimpijac osigurala je i peti termin ovog hvalevrijednog projekta. 

Zahvaljujući spomenutom programu stotinjak djece u dobi između 6 i 10 godina do sada je već prošlo kroz kamp, u kojem su od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati imali razne radionice i sportske igre na bjelovarskom Boriku, ali i Gradskim bazenima Bjelovar.

Mjesta još uvijek ima

Prema riječima predsjednika Udruge Ivana Nikolića, mjesta za peti turnus još uvijek nisu popunjena, a prijave je moguće poslati do petka, 13. kolovoza, na mali.olimpijac@gmail.com.

- Budući da je riječ o višesatnom druženju svakog dana, kao i do sada, svim polaznicima će biti osigurani obroci, odnosno, doručak, voćni obrok i ručak, dodao je Nikolić.

<p>Svaki dan polaznicima su osigurani zdravi obroci/ Foto: Mali olimpijac</p>

Svaki dan polaznicima su osigurani zdravi obroci/ Foto: Mali olimpijac

Podsjetimo, cilj ovih aktivnosti je naučiti djecu da uvažavaju razlike te da im pomognu pri stvaranju sredine u kojoj se nijedno dijete neće osjećati neugodno zbog toga što se po nečemu razlikuje od drugih. Važnost i kvalitetu programa Ljeto na Boriku prepoznalo je i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske te su organizatori putem Natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2021. na temelju ostvarenih bodova ostvarili pravo na sufinanciranje programa.

Simboličnih 100 kuna

- Zahvaljujući tom sufinanciranju program je u potpunosti besplatan za sve polaznike. Jedino što naplaćujemo je kotizacija u iznosu od 100 kuna. To je čisto iz sigurnosnih razloga, odnosno da se ne dogodi da je neko dijete prijavljeno, ali iz određenog razloga ne dođe u dogovorenu grupu i tako "uzme" mjesto drugoj zainteresiranoj djeci, za MojPortal.hr kazali su organizatori projekta u lipnju ove godine. 

<p>Projektom je predviđen i odlazak na Gradske bazene Bjelovar/ Foto: Mali olimpijac</p>

Projektom je predviđen i odlazak na Gradske bazene Bjelovar/ Foto: Mali olimpijac

Peti tjedan kampa održat će se od 23. do 28 kolovoza, a prijaviti se možete do 13. kolovoza, na ranije spomenutu mail adresu.