Fotografija: Foto: Marko Todorov/CROPIX
Foto: Marko Todorov/CROPIX

Trgovci na police vraćaju Coca-Colina bezalkoholna pića: "Sigurna su za konzumaciju"

Do povratka pića poznate kompanije dolazi nakon što su analize pokazale da su uzorci zdravstveno ispravni i sigurniFortenova grupa, čije su članice Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, na svojim je web stranicama objavila da proizvode Coca Cole vraća na svoje police.

- Temeljem objave Državnog inspektorata RH od 9. studenog 2023. te pisane obavijesti kompanije Coca Cola da je zaprimila informaciju o rezultatima ispitnih izvještaja Državnog inspektorata RH o kontroli uzoraka njezinih proizvoda prema kojem se uzorci smatraju zdravstveno ispravnima i kojom kompanija potvrđuje da se svi proizvodi koje proizvodi i distribuira Coca-Cola HBC Hrvatska smatraju zdravstveno ispravnima i sigurnima za konzumaciju, kompanije Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Roto dinamic i Tisak u svoje prodajne kanale vraćaju proizvode Coca Cole, stoji u priopćenju Fortenove koje je prenio Jutarnji list.

Cilj zaštita zdravlja kupaca

Podsjetimo, 8. studenog je, nakon slučajeva trovanja u Hrvatskoj, članice Fortenova grupe odlučile su samostalno i preventivno iz svojih dućana povući sva bezalkoholna pića Coca-Cole.

Bila je riječ je o seriji proizvoda Romerquelle Blueberry Pomegranate 300ml, Coca cola Original taste 500ml, Coca cola 2L Original taste i Zero.

- S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sav asortiman bezalkoholnih pića proizvođača Coca-Cola, priopćeno je tada iz Coca Cole.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!