Fotografija: 
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Vanesa Pandzic/CROPIX (Ilustracija)

Beroš potvrdio: "U KBC-u Zagreb zbog sumnji na trovanje su dvije mlađe osobe, stabilno su"

Šef Hitne na Rebru potvrdio je kako je jedna od zaprimljenih osoba muškarac mlađe životne dobi koji ima ozljede usta i jednjakaMinistar zdravstva Vili Beroš za Jutarnji list je potvrdio kako su se, uz pacijenta u Rijeci, koji je nakon konzumiranja napitka u kafiću, pretrpio oštećenje jednjaka i želuca, i u Zagrebu pojavila dva sumnjiva slučaja.

- U KBC-u Zagreb se na opservaciji nalaze dvije mlađe osobe. U stalnom sam kontaktu s bolnicom i zasad se može reći da su stabilno i izvan životne opasnosti - kaže Beroš. Dodaje kako su na raspolaganju svim institucijama.

- Odmah po saznanju bilo kakvih novih informacija, javnost će biti obaviještena kako ne bi bilo još neželjenih slučajeva - kaže Beroš.

Punjenje u Zagrebu

Inače, staklena bočica, koja je bila sporna u Rijeci, punjena je u Austriji, dok je ova u Zagrebu plastična i punjena je u Zagrebu.

Ivan Gornik, šef Hitne na Rebru potvrdio je za Jutarnji kako je jedna od zaprimljenih osoba muškarac mlađe životne dobi koji ima ozljede usta i jednjaka.

- Na opservaciji je, stabilno je, ozljede se ne čine jako teške, a nakon obrade će se znati više, hoće li ostati na bolničkom liječenju ili će biti otpušten na kućnu njegu - kaže Gornik.

Na pitanje je li točna informacija da je muškarac kazao kako je pio Coca Colu, Gornik kaže da je tako kazao liječnicima na prijemu. Policija i sanitarni inspektori iz Državnog inspektorata već su na terenu. Naime, odmah nakon događaja pozvana je policija koja je izašla na teren, te su oni pozvali sanitarne inspektore.

Iz PU zagrebačke su tijekom večeri za Jutarnji list potvrdili dojavu.

Policija sve potvrdila

- Danas oko 15 sati smo zaprimili dojavu od medicinske ustanove u Zagrebu da im je pristigao pacijent s ozljedom ždrijela. A u razgovoru s medicinskim osobljem je pacijent pritom naveo da je netom prije konzumirao bezalkoholno piće - rekli su nam iz zagrebačke policije.

Navodno je riječ o Coca-coli. Ako se pronađu boca i ostaci pića, bit će poslani na vještačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su prethodile ozljedi ždrijela. A najvjerojatnije će u tom slučaju biti izuzeti i svi proizvodi iz navedene linije te poslani na kontrolu, javlja Jutarnji list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!