Fotografija: 
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX (Ilustracija)

Novi slučaj kemijskog trovanja gaziranim pićem i u Zagrebu?

Poslijepodne je u KBC Zagreb primljena mlađa osoba zbog sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićemNovi slučaj kemijskog trovanja pojavio se u poslijepodnevnim satima i u Zagrebu, neslužbeno doznaje N1.

Poslijepodne je u KBC Zagreb primljena mlađa osoba zbog sumnje na kemijsko trovanje gaziranim pićem.

Kakvo je zdravstveno stanje osobe, nije poznato. Bolnici je N1 poslao upit i službeni će odgovor, kako javljaju, objaviti čim stigne.

Oglasila se Coca-Cola

Podsjetimo, nakon što se sinoć društvenim mrežama u Hrvatskoj, a potom i po medijima počela širiti vijest o navodnim trovanjima gaziranim pićima koja “spaljuju jednjak” te nakon što je jutros potvrđeno da je jedna osoba hospitalizirana u Rijeci, danas se oko podneva napokon oglasila i Coca-Cola.

“Svjesni smo izoliranog slučaja povezanog s jednom staklenom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml”, priopćili su iz te kompanije dodajući da “izražavaju duboku zabrinutost” te da su “u potpunosti otvoreni za suradnju sa svim nadležnim tijelima”.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske potvrdili su za MojPortal da su 4. studenoga zaprimili dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Uzorci pića

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

U KBC-u Rijeka su potvrdili jedan slučaj trovanja. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode, podsjeća N1.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!