Fotografija: Za uređenje Tijardovićeve ulice do sada je izdvojeno 1,6 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Za uređenje Tijardovićeve ulice do sada je izdvojeno 1,6 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković

Rekonstrukcija Tijardovićeve ulice u Bjelovaru vrijedna 1,6 milijuna kuna pri samom kraju

Na proljeće će se radovi nastaviti i na dionici nakon mosta. Ti radovi vrijedni su dodatnih milijun kuna, poručio je HrebakPri kraju je rekonstrukcija Tijardovićeve ulice u Bjelovaru, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg obilaska ove ulice.

- Ovo je predzadnja ulica koja je ostala za urediti nakon projekta aglomeracije, u sklopu kojeg je izgrađena kanalizacija. Ulica je danas puno šira te udovoljava svim standardima potrebnim za centar grada, iako se nalazi na rubnom dijelu grada. Prvotni plan bio je cestu vratiti u prvobitno stanje, međutim napravili smo potpuno novi projekt, poručio je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Kako kaže, u Tijardovićevu ulicu do sada je uloženo je 1,6 milijuna kuna, a na proljeće će se radovi nastaviti i na dionici nakon mosta, za što će se, dodaje, izdvojiti dodatnih milijun kuna.

Gudovac gotov do travnja

Prilikom obilaska ovih radova bjelovarski gradonačelnik osvrnuo se i na radove u Gudovcu.

- Tu cestu obnavljaju Hrvatske ceste, a izvođač radova je Hidroregulacija. Prema njihovim informacijama radovi idu svojim tijekom te bi sve trebalo biti gotovo do početka travnja iduće godine, ako naravno ne bude većih vremenskih neprilika, naglasio je Hrebak.

Novi cjevovod Delovi - Bjelovar

Uz gradonačelnika, Tijardovićevu ulicu obišli su i predstavnici Vodnih usluga, koji su tom prilikom najavili nove projekte.

- Podnijeli smo kandidaturu kroz NPOO za 98 milijuna kuna vrijedne projekte. Riječ je o rekonstrukcijama vodovoda i kanalizacije po rubnim dijelovima grada, od Brezovca, Rajića, Prgomelja pa sve do Rovišća, ali i izgradnji novog cjevovoda od Delova do Bjelovara, vrijednog 72 milijuna kuna. Očekujem da ćemo povratne informacije imati do kraja ove godine. Što se tiče cjevovoda, ako nam se taj projekt odobri, vjerujem da do kraja iduće godine možemo imati izabranog izvođača radova, zaključio je predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić. 

Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!