Fotografija: Radovi na prilazu Staroplavničke pri samom su kraju/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Radovi na prilazu Staroplavničke pri samom su kraju/ Foto: Deni Marčinković

Rekonstrukcija Staroplavničke ceste u Bjelovaru vrijedna 2,3 milijuna kuna pri samom kraju

Ovdje je prije 30-ak godina postavljen bito šljunak, a sada je kompletno napravljeno 1130 metara biciklističko pješačke staze te je zamijenjen stari asfalt u dužini od 500 metara, kaže HrebakRekonstrukcija nerazvrstane ceste Staroplavnički prilaz - Nove Plavnice pri samom je kraju, poručio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg obilaska te ceste.

- Stanovnici ovog dijela grada dugo su čekali dovršetak radova. Ovdje je prije 30-ak godina postavljen bito šljunak, a sada je kompletno napravljeno 1130 metara biciklističko pješačke staze te je zamijenjen stari asfalt u dužini od 500 metara. Vrijednost radova iznosila je oko 2,3 milijuna kuna, poručio je Hrebak.

Vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković
Vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da su sada i Cankareva i Staroplavnička uređene za bicikliste, a rekonstrukcije gradskih ulica, kaže, nastavit će se i dalje.

- Jedan dio Ulice Ive Tijardovića bit će riješen do kraja ove godina, a preostali dio završit ćemo na proljeće. Znam da je tempo radova često sporiji od najavljenog, ali naprosto imamo jako puno gradilišta po gradu, a pri tome nemamo dovoljnu količinu građevinske operative koja to sve može napraviti. Također, proces usporavaju i cijene materijala, naglasio je bjelovarski  gradonačelnik.

Radovi u Gudovcu

Recimo i to da se prilikom obilaska Staroplavničke ulice Hrebak osvrnuo i na tijek radova u Gudovcu.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- Hrvatske ceste provele su sve moguće stvari, a izvođač radova je uveden u posao. Materijal bi trebao doći ovaj tjedan, kada bi trebali krenuti raditi punim intenzitetom. Izgradnja odvodnje već je krenula, a potom kreću i radovi na samoj ceste. Riječ o projektu vrijednom 16 milijuna kuna, plus dva milijuna koja treba osigurati Komunalac. Rok za izvođenje radova je pet mjeseci, međutim moramo uzeti u obzir da radovi kreću u najgore mogućem dijelu godine, pa će veliku ulogu igrati i vremenski uvjeti, zaključio je Dario Hrebak.