Fotografija: Radovi su vrijedni oko milijun kuna/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Radovi su vrijedni oko milijun kuna/ Foto: Deni Marčinković

Završava se uređenje odvojka Baranjske ulice koji vodi do novog bjelovarskog stadiona

Napravljena je oborinska odvodnja, kolnik, pješačko-biciklistička staza i javna rasvjeta. Ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od milijun kuna, kaže HrebakZavršava se rekonstrukcija još jedne ulice u Bjelovaru. Ovog puta riječ je o Baranjskoj ulici čime je, pored ostalog, omogućen pristup novom stadionu iz Osječke ulice.

Ulica je dobila novi asfalt, oborinsku odvodnju, rasvjetu te pješačko-biciklističku stazu/ Foto: Deni Marčinković
Ulica je dobila novi asfalt, oborinsku odvodnju, rasvjetu te pješačko-biciklističku stazu/ Foto: Deni Marčinković

- Napravljena je oborinska odvodnja, kolnik, pješačko-biciklistička staza i javna rasvjeta. Ukupna vrijednost radova iznosi nešto više od milijun kuna, od koji je 120 tisuća sufinanciralo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, pored ostalog poručio je gradonačelnik Hrebak.

Nema potrebe za proširenjem parkirališta

Dodao je i to da se u blizini stadiona planira graditi još jedan gradski park, o čemu više možete pročitati OVDJE, ali i još poneki objekti društvene namjene. 

Nova ulica, pored ostalog, vodi i do nedavno uređenog parkirališta u sklopu novog stadiona. Podsjetimo, kapacitet stadiona je nešto više od tisuću sjedećih mjesta, a parkiralište može primiti stotinjak vozila. Međutim, prema Hrebakovim riječima, proširenje parkirališta trenutno nije u planu.

- Kad će na utakmice dolaziti više od tristo ljudi onda ćemo proširiti parking. Inače, prosjek posjećenosti utakmica je između 300 i 350 gledatelja, istaknuo je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj je dodao i to da je za ovu godinu u planu rekonstrukcija još ponekih ulica, poput Bakačeve, Tijardovićeve ili završetak Staroplavničke, a u budućnosti razmišlja se i o uređenju Vinkovićevog naselja.