Fotografija: Dogradonačelnik Brajdić tvrdi da će sve biti gotovo tijekom listopada/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dogradonačelnik Brajdić tvrdi da će sve biti gotovo tijekom listopada/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarčani se bune što još nije završena Starčevićeva. Brajdić: "Bit će gotova tijekom listopada"

Drugi dio Starčevićeve nije još u cijelosti asfaltiran jer u sklopu aglomeracije za taj dio ulice nije bila predviđena izmjena vodovoda, kaže dogradonačelnik BrajdićPosljednjih godinu dana brojni Bjelovarčani negodovali su zbog zatvorenih cesta i raskopanih ulica po gradu. Većina tih radova odnosila se na aglomeraciju, točnije projekt "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture", vrijedan 257 milijuna kuna.

Prije nešto manje od mjesec dana dio projekta vezan za izmjenu vodovodnih i kanalizacijskih cijevi je završio, a obavljen je i tehnički pregled te je dobiveno zeleno svjetlo. U sklopu aglomeracije ostala je još jedino rekonstrukcija pročistača otpadnih voda u Velikom Korenovo, za koju je predviđen rok 34 mjeseca, o čemu više pročitajte OVDJE

Uređenje dijela ulice kod Tehničke i Obrtničke škole/ Foto: Deni Marčinković
Uređenje dijela ulice kod Tehničke i Obrtničke škole/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, njegov zamjenik Igor Brajdić te predstavnici Vodnih usluga tijekom izvođenja radova u središtu grada, ali i prigradskim naseljima, u više su navrata sazivali konferencije za medije, na kojima su izvijestili o tijeku radova, kao i o daljnjim planovima u sklopu projekta.

Ogorčeni građani

Na jednoj od spomenutih konferencija, točnije onoj održanoj 28. srpnja u Ulici Ante Starčevića u Bjelovaru, dogradonačelnik Brajdić izjavio je da bi radovi u toj ulici trebali biti gotovi za dan ili dva.

- Radovi u cijelom gradu privode se kraju, a do sredine kolovoza ili najkasnije kraja kolovoza svi će radovi biti završeni. Danas i sutra asfaltira se Ulica Ante Starčevića, odnosno postavlja se završni sloj asfalta. U ovih 500 metara ulice, Grad je uložio svojih 500 tisuća kuna, to je dodani novac uz aglomeraciju, a sve kako bi asfaltirali ovu ulicu – kazao je Brajdić krajem srpnja, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Igor Brajdić sa suradnicima u Ulici Ante Starčevića/ Foto: Martina Čapo
Igor Brajdić sa suradnicima u Ulici Ante Starčevića/ Foto: Martina Čapo

Međutim, posljednjih dana našoj redakciji javilo se nekoliko zabrinutih građana s tvrdnjama da se u spomenutoj ulici i dalje čuju bageri i ostali radni strojevi.

- Možete li odgovorne pitati kakvi to završni radovi traju dva mjeseca? Možda oni misle da je ulica A. Starčevića samo do županije. Jutros od 7 sati se razbija beton, pa neka se dođu malo opet poslikati i obećati da će biti gotovo za par dana. Dojam je da ekipa iz Kominga nema pojma što radi, razbiju, zatrpaju, pa opet razbijaju, pored ostalog napisao je jedan od stanara ove bjelovarske ulice.

U drugom dijelu Starčevićeve ulice mijenjao se vodovom/ Foto: Deni Marčinković
U drugom dijelu Starčevićeve ulice mijenjao se vodovom/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da na ulazu u Starčevićevu ulicu iz Ulice Ferde Rusana i dalje stoji znak zabrane prometa, a o čemu se zapravo radi i do kad će ti radovi trajati, pojasnio je bjelovarski dogradonačelnik.

To nije aglomeracija

- Prvi dio Starčevićeve riješen je u roku, kako sam i najavio krajem srpnja. Nadalje, radovi vezani uz aglomeraciju, odnosno izmjenu kanalizacijskih cijevi u drugom dijelu ulice također su riješeni u roku. Međutim, u sklopu aglomeracije za taj dio ulice nije bila predviđena izmjena vodovoda, stoga smo to odlučili napraviti iz nacionalnih i vlastitih sredstava, da se ne bi dogodilo za dvije godine da cijevi puknu i da moramo sve ponovno kopati. To je razlog zašto drugi dio ulice nije u potpunosti asfaltiran, pojasnio je Brajdić.

Na ulazu u Starčevičevu iz Rusanove stoji znak zabrane/ Foto: Deni Marčinković
Na ulazu u Starčevičevu iz Rusanove stoji znak zabrane/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da je u spornom dijelu ulice potrebno postaviti rubnjake uz stoljetni hrast i drvored, a svi ti radovi, uključujući i završno asfaltiranje, trebali bi biti gotovi tijekom listopada.

Dodajmo i to da su prema riječima Zorana Bišćana, člana Uprave Vodnih usluga, radovi na izmjeni vodovoda završeni te da je voda puštena.

- Ostalo je još vratiti tlakavce, odnosno kocke kod srednje škole, na čemu Koming već radi i do kraja tjedna bi to trebalo biti gotovo. Zatim slijedi asfaltiranje i postavljanje rubnjaka, koji su u nadležnosti grada, zaključio je Bišćan. 

Radnici postavljaju kocke/ Foto: Deni Marčinković
Radnici postavljaju kocke/ Foto: Deni Marčinković

Dario Hrebak i Zoran Bišćan prilikom obilaska radova u sklopu aglomeracije/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Zoran Bišćan prilikom obilaska radova u sklopu aglomeracije/ Foto: Deni Marčinković