Fotografija: U Gradu i Vodnim uslugama zadovoljni su odrađenim poslom/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U Gradu i Vodnim uslugama zadovoljni su odrađenim poslom/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarska aglomeracija je pri kraju: "Fokus sada usmjeravamo na gradski korzo"

Idućih 30-ak godina nećemo imati nikakvih problema u najvećem dijelu grada, kada su rekonstrukcija i popravci u pitanju, poručio je HrebakAsfaltiranjem Ulice Banovine hrvatske bjelovarska aglomeracija bliži se svome kraju, moglo se čuti prilikom današnjeg obilaska radova. Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka u spomenutoj ulici obnovljeno je 600 metara ceste iz gradskog proračuna.

Ulica Banovine hrvatske jedna je od posljednjih uređenih u sklopu aglomeracije/ Foto: Deni Marčinković
Ulica Banovine hrvatske jedna je od posljednjih uređenih u sklopu aglomeracije/ Foto: Deni Marčinković

- Uloženo je preko 300 tisuća kuna gradskog novca, baš kao i na većini ulica u gradu gdje je to bilo moguće napraviti. Radovi su uglavnom završili te je ostalo još nešto završnih popravaka. Vjerujem da ćemo u idućih nekoliko dana sve privesti kraju, naglasio je gradonačelnik Hrebak.

Kako kaže, bjelovarska aglomeracija jedna je od najuspješnijih u Hrvatskoj.

Fokus seli na korzo

- Idućih 30-ak godina nećemo imati nikakvih problema u najvećem dijelu grada, kada su rekonstrukcija i popravci u pitanju. Sve je to više manje zanovljeno. Također, ulice koje sada nisu obuhvaćene radovima trebaju temeljitu obnovu, a upravo se projektiraju neke od njih, poput Ulice Tome Bakača, poručio je Hrebak. 

Dodao je i to da je preostalo odraditi još Tijardovićevu ulici te još nekoliko manjih, a potom se sav fokus seli na gradski korzo te uređenje Gudovca, koji je u ingerenciji Hrvatskih cesta. 

Dario Hrebak i Zoran Bišćan/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Zoran Bišćan/ Foto: Deni Marčinković

- Završavamo projekt po projekt. Nakon aglomeracije i oba stadiona, sad se prebacujemo na korzo. Određenih problema je bilo, ali smo ih očekivali. Imamo dobru suradnji s izvođačima radova, a od sada ćemo Igor Brajdić i ja svakih par dana biti tamo, rekao je bjelovarski gradonačelnik. 

Prema riječima Zorana Bišćana, voditelja projekta aglomeracije i člana Uprave Vodnih usluga, sutra je zakazan tehnički pregled za rekonstrukciju vodovoda i odvodnje.

Izgradnja pročišćivača

- Zahvaljujem se svim građanima na strpljenu, ali treba istaknuti da se radilo o rekonstrukciji šest kilometara vodovodne mreže po gradu i  2700 metara odvodnje, ukupno vrijednih više od 12 milijuna kuna. Aglomeracije se rade po cijeloj Hrvatskoj, a polovica gradova samo krpa nastale rupe, stoga se zahvaljujem svim ljudima u Gradskoj upravi koji su se odlučili za rekonstrukciju ulica u punoj širini, kazao je Bišćan dodavši da je sve odrađeno na vrijeme i bez penalizacija.

Ostalo je za napraviti još neke popravke/ Foto: Deni Marčinković
Ostalo je za napraviti još neke popravke/ Foto: Deni Marčinković

Preostalo je odradili još izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Velikom Korenovu.

- Radi se od projektu vrijednom 122 milijuna kuna. Uz uređaj ekvivalenata 47 tisuća stanovnika, izgradit će se i tri kilometra tlačnog voda do Česme te velike hale na kamione koji ispumpavanju fekalne vode, čime ćemo iz grada ukloniti neugodne mirise, zaključio je Zoran Bišćan.