Fotografija: Pročelnica Ljubica Saratlija Ilinović i prva ravnateljica vrtića u Dežanovcu Ivana Šafarik (desno)/Foto: Općina Dežanovac
Galerija
Pročelnica Ljubica Saratlija Ilinović i prva ravnateljica vrtića u Dežanovcu Ivana Šafarik (desno)/Foto: Općina Dežanovac

Prva ravnateljica Dječjeg vrtića u Dežanovcu Ivana Šafarik: "20-ak djece kreće u vrtić u siječnju"

Danas smo raspisali natječaj za dvije odgojiteljice te jednu osobu koja će pola radnog vremena biti kuharica, a drugi dio spremačica. Potom krećemo s upisima djece, pojašnjava ravnateljicaDEŽANOVAC - Dječji vrtić u Dežanvcu koji s radom započinje u siječnju 2023. godine ima ravnateljicu. Njezino ime je Ivana Šafarik, a kako smo jučer i najavili, na sjednici Općinskog vijeća sinoć je potvrđen njezin mandat.

Ravnateljica i pročelnica u novom dječjem vrtiću/Foto: Općina Dežanovac
Ravnateljica i pročelnica u novom dječjem vrtiću/Foto: Općina Dežanovac

- Tako je, vijećnici su potvrdili prijedlog, odnosno odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića da ravnateljicom bude imenovana jedina kandidatkinja koja je zadovoljila formalne uvjete iz natječaja. A već danas, prvi dan nakon potvrde na sjednici Vijeća, nova ravnateljica stigla je na posao, kazala nam je pročelnica Ljubica Saratlija Ilinović.

Foto: MojPortal.hr
Foto: MojPortal.hr
Namještaj/Foto: MojPortal.hr
Namještaj/Foto: MojPortal.hr

Koji će biti njezini prvi radni zadaci, otkud je točno, te koliko se veseli izazovu koji je pred nju stavljen, upitali smo novoizabranu ravnateljicu Ivanu Šafarik.

Putovanje do posla

- Budući da sam bila spremna za neke nove izazove, kada sam vidjela raspisani natječaj, odlučila sam se prijaviti. Jako dugo radim kao odgojitelj, a ovu sam priliku vidjela kao neki novi korak u životu, kaže nam novoizabrana ravnateljica koja je do novog radnog mjesta u Dežanovcu radila u Dječjem vrtiću Poljana pored Lipika.

Slikovnice/Foto: MojPortal.hr
Slikovnice/Foto: MojPortal.hr
Pročelje vrtića u Dežanovcu/Foto: Nikica Puhalo
Pročelje vrtića u Dežanovcu/Foto: Nikica Puhalo

-Nadam se da ću sa svojim sposobnostima usješno raditi novi posao. Spremna sam na svakodnevno putovanje. Od kuće do posla imam oko 20 minuta vožnje što i nije toliko puno, ističe Ivana koju smo upitali je li očekivala jaku konkurenciju te kako se osjećala kad je shvatila da je jedina kandidatkinja koja ispunjava sve uvjete natječaja.

Raspisala natječaj za ostalim djelatnicima

-Nadala sam se konkurenciji, odnosno mislila sam da će biti više kandidata. No, s druge strane, problem je što odgojitelja nema. Tako je to na nacionalnom nivou, svjesna je 39-godišnja Ivana kojoj će prvi radni zadaci biti oni vezani uz određenu dokumentaciju.

Ivana Šafarik danas je započela s radom/Foto: Općina Dežanovac
Ivana Šafarik danas je započela s radom/Foto: Općina Dežanovac

-Danas smo raspisali natječaj za dvije odgojiteljice ili odgojitelja te jednu osobu koja će pola radnog vremena biti kuharica, a drugi dio spremačica. Kada taj dio bude gotov, krećemo s upisima djece. Zasad je zainteresirano 20-ak roditelja koji žele upisati svoju djecu u vrtić, pojašnjava ravnateljica i otkriva da vrtić svoja vrata otvara tijekom siječnja.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!