Fotografija: Za upis mališana u novi dječji vrtić interes iskazala 22 roditelja iz Dežanovca/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Za upis mališana u novi dječji vrtić interes iskazala 22 roditelja iz Dežanovca/Foto: MojPortal.hr

Čak 22 roditelja iz Dežanovca iskazali interes za upis svoje djece u novi dječji vrtić

U tijeku je izrada Programa rada dječjeg vrtića. Trebamo ishoditi suglasnost od Ministarstva, a potom slijedi upis u sudski registar, biranje ravnatelja i ostalog kadra te upis djece, kaže pročelnica i v.d. ravnateljica vrtićaDEŽANOVAC – Upitnik, odnosno anketa koju je Općina Dežanovac provela s ciljem da vidi okviran broj zainteresirane djece za upis u novoizgrađeni dječji vrtić, pokazao je očekivane rezultate. Naime, kako nam kaže Ljubica Saratlija, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, ujedno i v.d. ravnateljica Dječjeg vrtića u Dežanovcu, javilo se 22 roditelja koji bi bili voljni upisati svoje mališane u dječji vrtić čim on otvori svoja vrata.

Odličan odaziv

S obzirom da je dječji vrtić kapaciteta za 30 mališana, ovo je i više nego povoljan rezultat.

Pročelnica Ljubica Saratlija bit će vršiteljica dužnosti ravnateljice vrtića dok se natječajem ne izabere prvi ravnatelj ili ravnateljica/Foto: MojPortal.hr
Pročelnica Ljubica Saratlija bit će vršiteljica dužnosti ravnateljice vrtića dok se natječajem ne izabere prvi ravnatelj ili ravnateljica/Foto: MojPortal.hr

-U tijeku je izrada Programa rada dječjeg vrtića. A kako bi on bio što kvalitetniji, te kako bismo zadovoljili potrebe naših sumještana, proveli smo ovu anketu. Broj nam je bio potreban i kako bismo mogli predvidjeti koliko će odgojno-obrazovnih skupina biti ustrojeno, kazala je Saratlija koja u ovome trenutku nije htjela predviđati kada će vrtić biti otvoren.

-Ne bih ništa prognozirala. Trebamo ishoditi suglasnost od Ministarstva na Program rada, potom slijedi upis u sudski registar, pa biranje ravnatelja, ostalog kadra poput odgojitelja i kuharice, kao i upis djece. To je neki proces koji ipak traje, a ono što mogu reći jest kako će se vrtić svakako otvoriti u ovoj godini. Sve je drugo spremno, kaže pročelnica i v.d. ravnateljica.

Bez jasličke skupine

Kako smo već napisali, dječji vrtić kapaciteta je za 30 mališana. Neće imati jasličku skupinu, već će se formirati dvije mještovite skupine djece uzrasta od 3 do 7 godina.

Sve je spremno za dežanovačke mališane/Foto: MojPortal.hr
Sve je spremno za dežanovačke mališane/Foto: MojPortal.hr

Vrtić košta ukupno 4,6 milijuna kuna i u potpunosti je financiran od strane Europske unije, preko Mjere 7.4.1.