Fotografija: Ukoliko Općinsko vijeće u Dežanovcu večeras potvrdi njezino imenovanje, nova ravnateljica s radom započinje sutra/Foto: MojPortal
Galerija
Ukoliko Općinsko vijeće u Dežanovcu večeras potvrdi njezino imenovanje, nova ravnateljica s radom započinje sutra/Foto: MojPortal

Večeras će biti imenovana ravnateljica vrtića u Dežanovcu: "S radom kreće već sutra"

Riječ je o osobi s područja općine Lipovljani koja je jedina zadovoljila formalne uvjete natječaja, pojašnjava pročelnica Ljubica Saratlija IlinovićDEŽANOVAC - Večeras se u Dežanovcu održava sjednica Općinskog vijeća na kojoj će se, između ostalih točaka dnevnog reda, raspravljati o proračunu za 2023. godinu, kao i o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Dežanovac. Najvažnije su to i dakako najiščekivanije vijesti za sve žitelje dežanovačkoga kraja.

Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Saratlija Ilinović/Foto: MojPortal.hr
Pročelnica u Općini Dežanovac Ljubica Saratlija Ilinović/Foto: MojPortal.hr

Svjesna je toga i pročelnica u Općini Ljubica Saratlija Ilinović.

Umirovljenici bez božićnice

- Proračun će za iduću, 2023. godinu iznositi milijun i 928 tisuća eura. Kao i svi, proračun i kod nas mora biti izražen u eurima. U odnosu na prošlu godinu, rekla bih da je ovo nešto veći proračun. Imat ćemo i dalje potpore za studente, mjere za stambeno zbrinjavanje, provoodit ćemo određene infrastrukturne projekte, a imamo i novog proračunskog korisnika - naš Dječji vrtić koji će svakako zaživjeti s početkom 2023. godine, pojašnjava nam pročelnica koju smo upitali hoće li ove godine umirovljenici s područja općine Dežanovac dobiti božićnicu.

Foto: Facebook Općina Dežanovac
Foto: Facebook Općina Dežanovac

- Prošle smo godine dijelili poklon pakate našim umirovljenicima te osobama slabijeg imovinskog statusa. Nažalost, ove godine zbog određenih financijskih poteškoća, ta će stavka izostati, otkriva Ljubica Saratlija Ilinović.

Najveća vijest za roditelje vrtićke djece je novi korak koji vodi ka otvorenju dežanovačkog dječjeg vrtića.

Večeras, ukoliko će sve biti prema planu, bit će potvrđena nova ravnateljica te ustanove.

Imenovanje ravnateljice dječjeg vrtića

- Jedna od točaka dnevnog reda je odluka o imenovanju ravnateljice. Stigle su nam dvije prijave na natječaj. Jedna s područja općine Dežanovac, a druga iz općine Lipovljani. Ta osoba s područja Lipovljana je ujedno jedina zadovoljila formalne uvjete natječaja tako da ćemo večeras, ako bude sve po planu, imenovati ravnateljicu. Riječ je o osobi koja je završila predškolski odgoj i obrazovanje i koja je radila sedam godina u dječjem vrtiću, pojašnjava Saratlija Ilinović i dodaje kako su se nadali većem odazivu kandidata.

Dječji vrtić u Dežanovcu otvara svoja vrata u siječnju/Foto: MojPortal.hr
Dječji vrtić u Dežanovcu otvara svoja vrata u siječnju/Foto: MojPortal.hr
Namještaj/Foto: MojPortal.hr
Namještaj/Foto: MojPortal.hr

- Svi jedva čekaju otvorenje vrtića, a osobno sam dobila jako puno upita o detaljima, kao i o natječajima za zaposlenje ostalih djelatnika. Nekako sam mislila da će nam se javiti više osoba, iskrena je pročelnica koja se čudi što nije došla nijedna prijava s područja grada Daruvara i okolice.

Dodajmo, sutra će biti raspisani ostali natječaji. Konkretno za odgojitelje te za spremačicu i kuharicu u vrtiću. Ukoliko novu ravnateljicu večeras potvrdi Općinsko vijeće, ona već sutra započinje s radom. 

Pročelje vrtića u Dežanovcu/Foto: Nikica Puhalo
Pročelje vrtića u Dežanovcu/Foto: Nikica Puhalo

Dječji vrtić Dežanovac svoja bi vrata za mališane trebao otvoriti tijekom mjeseca siječnja.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!