Fotografija: Davorin Diklić noćas je preminuo u bjelovarskoj bolnici//Foto: Ranko Šuvar/CROPIX
Davorin Diklić noćas je preminuo u bjelovarskoj bolnici//Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

Preminuo poznati bjelovarski kirurg Davorin Diklić: "Jako je puno dao pacijentima, nedostajat će nam"

Samo mjesec dana prije kobnog pada nakon kojeg je završio u komi, Diklića je sud oslobodio svih optužbi da je prouzročio smrt deset pacijenata i ugrozio život još dvoje pacijenataBJELOVAR - Noćas, u Općoj bolnici ”Dr. Anđelko Višić” Bjelovar, u 67. godini života, preminuo je poznati bjelovarski kirurg Davorin Diklić.

Bio je abdominalni kirurg, a gotovo je cijeli radni staž proveo u bjelovarskoj bolnici. 

Na liječenje je zaprimljen krajem prošle godine nakon pada prilikom kojeg je teško ozlijedio glavu.

Davorin Diklić bio je inače jedno vrijeme i ravnatelj Opće bolnice Bjelovar. 

Posljednjih se godina suočio s optužnicom za kaznena djela protiv zdravlja ljudi, o čemu smo posljednji put pisali OVDJE.

Oslobođen svih optužbi

Naime, svega mjesec dana prije kobnog pada nakon kojeg je završio u komi, Diklića je sud oslobodio optužbi da je prouzročio smrt deset pacijenata i ugrozio život još dvoje pacijenata.

Tijekom suđenja, prisutnima se obratio i optuženi liječnik.

- U mom radnom vijeku od 36 godina kao kirurg sam operirao mnogo pacijenata, slijedom navedenih slučaja u optužnici koja se protežu od perioda 2003. pa do kraja toga desetljeća nitko od rodbine istih me nije prijavio niti stručnim tijelima bolnice, niti stručnim tijelima liječničke komore niti sam prije bio prijavljen krim-policiji. Kroz cijeli radni vijek iz ljubavi prema kirurgiji maksimalno sam se trudio u domeni moga znanja i sposobnosti u liječenju svakog pacijenta što činim i tijekom cijelog ovog sudskog procesa bez obzira na godine radnog staža još uvijek me pogađa nepovoljan i nepredvidljiv ishod liječenja jer svakako kao kirurg želio bi samo uspjehe u liječenju pacijenata. No realnost je takva da od neželjenih situacija ne možemo biti pošteđeni. Duboko izražavam žaljenje obiteljima svih pacijenata u ovome procesu kao što sam i u realnim situacijama u liječenju ponaosob bio u kontaktima s njihovom rodbinom i pojašnjavao komplikacije i planove liječenja i sudjelovao u njihovoj zabrinutosti - izjavio je poznati bjelovarski kirurg tijekom suđenja.

Ravnateljica Opće bolnice ”Dr. Anđelko Višić” Bjelovar, Sanela Grbaš Bratković potvrdila nam je tužnu vijest i osvrnula se na to da je izgubila kolegu.

- Doktor Diklić imao je jako puno pacijenata i jako je puno radio na abdominalnoj kirurgiji. Naravno da će nam nedostajati. Kako kirurgiji, tako i cijeloj bjelovarskoj bolnici. Bez obzira na cijelu situaciju, jako je puno dao našim pacijentima, poručila je ravnateljica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!