Fotografija: Dječji vrtić u Velikoj Trnovitici uskoro kreće s radom/ Foto: KruGarešnica.info
Galerija
Dječji vrtić u Velikoj Trnovitici uskoro kreće s radom/ Foto: KruGarešnica.info

POVIJESNI TRENUTAK Općina Velika Trnovitica uskoro otvara svoj prvi vrtić

Veseli me što će sva djeca koja su na listi čekanja konačno dobiti svoje mjesto u vrtiću i sudjelovati u odgojnom procesu, kaže ravnateljica Marinela KermeciOpćina Velika Trnovitica na razne načine pomaže mlade obitelji. Osim potpora za kupnju ili rekonstrukciju nekretnina te već poznatih visokih 1.327 eura za darivanje novorođenih, uskoro se očekuje i otvaranje područnog objekta DV Maslačak Garešnica, piše KruGarešnica.info.

Tim povodom ovog tjedna Velikoj Trnovitici potpisan je ugovori o suradnji između spomenute Općine, Grada Garešnice te DV Maslačak. 

Primjer dobre suradnje

- Zadovoljstvo mi je što smo potpisali ugovor o skorašnjem otvorenju vrtića. Uvjeren sam da će ovaj dogovor biti na obostrano zadovoljstvo. Otvaranje dječjeg vrtića u našoj općini nasušna je potreba već duže vrijeme i sada je to napokon riješeno, poručio je Marković.

Suradnju između Općine Velika Trnovitica i Grada Garešnice pohvalio je i gradonačelnik Josip Bilandžija te poželio što više ovakvih uspješnih projekata.

- Ideja za otvaranje vrtića je jako dobra i na tome čestitam načelniku. Također, pohvaljujem i zalaganje ravnateljice po tom pitanju, a suradnja našeg grada i općine primjer je kako bi to susjedi trebali raditi. Zajednički nam je cilj zadržavanje mladih ljudi u ruralnim područjima, pored ostalog kazao je Bilandžija.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Josip Bilandžija, načelnik Ivan Marković i ravnateljica Marinela Kermeci/ Foto: Marinela Kermeci
Ugovor su potpisali gradonačelnik Josip Bilandžija, načelnik Ivan Marković i ravnateljica Marinela Kermeci/ Foto: Marinela Kermeci

U vrtiću će biti jedna mješovita skupina, za djecu od 3 do 7 godina, a da je interes velik potvrđuju i pozivi roditelja koji iščekuju njegovo skoro otvorenje, potvrdila je ravnateljica DV Maslačak Marinela Kermeci.

Djeca s liste čekanja dobit će svoje mjesto

- Drago mi je da smo došli do cilja našeg zajedničkog vrtića. Također, veseli me što će sva djeca koja su na listi čekanja konačno dobiti svoje mjesto u vrtiću i sudjelovati u odgojnom procesu. Još se čeka da na teren izađe županijska ured za prosvjetu i kulturu i tada vrtić može krenuti s radom, naglasila je Kermeci.

Podsjetimo, vrtić se nalazi u novouređenoj zgradi u dvorištu uz osnovnu školu koja je prethodno služila i za program predškole, a za njegovo uređenje je iz proračuna Općine Velika Trnovitica izdvojeno 250 tisuća kuna, piše KruGarešnica.info.

- Osim toga, Općina roditeljima sufinancira i 80 posto od ekonomske cijene vrtića, kao i sve troškove objekta u Velikoj Trnovitici,  zaključno je kazao načelnik Marković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!