Fotografija: Vijećnici u Velikoj Trnovitici raspravljali su o financiranju područnog objekta DV/Foto: KruGarešnica
Galerija
Vijećnici u Velikoj Trnovitici raspravljali su o financiranju područnog objekta DV/Foto: KruGarešnica

Općinsko vijeće u Velikoj Trnovitici o dječjem vrtiću: "Osigurat ćemo plaće za tri radnika"

Pored racionalzacije troškova zaposlenih, područni objekt je najefikasniji i najbrži način otvaranja vrtića kod nas kao alternativa osnivanju vlastitog vrtića koji ne bi bio održiv, kazala je pročelnicaVELIKA TRNOVITICA - Općinski vijećnici u Velikoj Trnovitici jučer su održali sjednicu Općinskog vijeća. Na dnevnom redu bilo je šest točaka, a jedna od tema o kojoj su razgovarali jest i otvaranje dječjeg vrtića u novouređenom objektu pored Osnovne škole Trnovitica, piše KruGarešnica.

Princip rada u područnom objektu

Na glasovanju je tako bila Odluka o davanju  na korištenje, upravljanje i održavanje objekta DV Maslačak Garešnica. Više o njima rekla je pročelnica, Ivana Nemčić.

Sjednica Općinskog vijeća u Velikoj Trnovitici/Foto: KruGarešnica
Sjednica Općinskog vijeća u Velikoj Trnovitici/Foto: KruGarešnica

-S obzirom na iskustvo DV Maslačak koji ima svoj područni objekat u Hercegovcu, prijedlog je da se takav princip rada vrtića utemelji i kod nas u Velikoj Trnovitici. Pored racionalzacije troškova zaposlenih djelatnika kojih ima dosta, ovo se čini kao najefikasniji i najbrži način otvaranja vrtića kod nas kao alternativa osnivanju vlastitog vrtića.

Pet mališana u programu predškole/Foto: KruGarešnica
Pet mališana u programu predškole/Foto: KruGarešnica

Napomenula bih da će kod upisa, djeca s područja Općine Velika Trnovitica imati prednost. Iznos koji će plaćati roditelji bit će formiran na isti način kako se to radi u Hercegovcu i Garešnici. Razliku do pune cijene nadoknađivat će Općina Velika Trnovitica.

Financiranje vrtića

Razgovaralo se i o sufinanciranju njegova rada.

Objekt se uređivao mjesecima/Foto: KruGarešnica
Objekt se uređivao mjesecima/Foto: KruGarešnica

-Uzimajući u obzir financijsku stranu organizacije rada dječjeg vrtića, osnivanje vlastitog bio bi preveliki teret za naš proračun. To bi bilo neodrživo u ovome trenutku. Stoga se predlaže da se u određenom postotku sufinanciraju plaće obaveznik šest djelatnika, dok bi trošak dva odgojitelja i jednog asistenta bio u potpunosti na nama. U potpunosti bismo snosili i troškove komunalija za vrtić, kazala je pročelnica, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!