Fotografija: Načelnik Marković zadovoljan je kako izgleda novouređeni vrtić/ Foto: MojPorat/KruGarešnica.info
Galerija
Načelnik Marković zadovoljan je kako izgleda novouređeni vrtić/ Foto: MojPorat/KruGarešnica.info

Novouređeni vrtić u Velikoj Trnovitici uskoro otvara svoja vrata: "Kapacitet je za 15 do 20 djece"

Zadovoljan sam kako je prostor uređen. Ono što je bilo ranije i sada, nije za usporedbu. Vrtić izgledao kao da je zgrada nova i mislim da će se djeca unutra doista ugodno osjećati, kaže MarkovićNovouređeni vrtić u Velikoj Trnovitici uskoro otvara svoja vrata. Radovi su privedeni kraju, opremanje također, i u njega uskoro ulaze mali korisnici, javlja KruGarešnica.info.

- Do sada smo uložili 250 tisuća kuna za adaptaciju. Preostaju nam još neki manji radovi i uskoro bi vrtić trebao biti u funkciji. U ovim prostorijama nalazila bi se jedna vrtićka skupina u dobi od 3 do 7 godina. Što se kapaciteta tiče, moći će primiti između 15 i 20 djece, što je dovoljno za naše potrebe. Tim više, što se radi o prijelaznom razdoblju koje će zadovoljiti potrebe naših mladih roditelja, poručio je načelnik Ivan Marković.

Jedna mješovita skupina

Trnovitički vrtić radit će s jednom mješovitom skupinom, kao još jedno područno odjeljenje Dječjeg vrtića Maslačak u Garešnici, a prema riječima načelnika općine, roditelji su već pokazali interes za upis djece.

Ivan Marković, načelnik Općine Trnovitica/Foto: MojPortal.hr
Ivan Marković, načelnik Općine Trnovitica/Foto: MojPortal.hr

- Siguran sam da će roditelji to dobro prihvatiti. Tehnički uvjeti su zadovoljeni, još nam ostaje potpisivanje sporazuma. Vjerujem da će procedura što se Općine tiče, biti gotova do kraja mjeseca, a potom slijede upisi i onaj dio koji je na samom vrtiću, naglasio je Marković. 

Novo ruho

Inače, vrtić se nalazi u novouređenoj zgradi u dvorištu uz osnovnu školu koja je prethodno služila i za program predškole. Primarni plan bio je izgradnja novog objekta i ta ideja nije odbačena, ali i ovo rješenje bi trebalo zadovoljiti trenutne potrebe za smještaj djece, smatra načelnik.

- Sad smo dobili dodatno vrijeme za razmišljanje o novom objektu. Zadovoljan sam kako je prostor uređen. Ono što je bilo ranije i sada, nije za usporedbu. Vrtić izgledao kao da je zgrada nova i mislim da će se djeca unutra doista ugodno osjećati, za KruGarešnica.info poručio je načelnik Općine Velika Trnovica Ivan Marković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!