Fotografija: Edukaciju provodu PU bjelovarsko-bilogorska i Udruga Roda/ Foto: Tomislav Kristo/CROPIX
Edukaciju provodu PU bjelovarsko-bilogorska i Udruga Roda/ Foto: Tomislav Kristo/CROPIX

Policija i Rode provode online edukaciju za roditelje vrtićanaca o važnosti autosjedalica

Do sada su održane edukacije za roditelje s području Bjelovara, Daruvara, a u četvrtak, 27. listopada, na rasporedu su vrtići iz Čazme, Grubišnog Polja, Garešnice i okolnih općinaPolicijska uprava bjelovarsko-bilogorska i Udruga Roda tijekom listopada provode on-line edukacije putem Zoom platforme o važnosti korištenja autosjedalice pod nazivom "Sigurnosne sjedalice (autosjedalice) - uvijek i bez iznimke."

Kako kažu, svi zainteresirani su dobrodošli, stoga se prijavite na vrijeme i saznajte sve o važnosti sigurnosnih sjedalica i o njihovoj ulozi pri sprječavanju ozljeda i smrti djece kao putnika uslijed prometnih nesreća.

Povećan broj stradale djece

- Tijekom ove godine evidentirano je stradavanje 15 djece u prometnim nesrećama što je povećanje za 66,7%. Troje djece je zadobilo teške tjelesne ozljede i to dvoje kao vozači i jedno kao putnik te 12 djece je lakše ozlijeđeno i to dvoje kao vozači, devetero u svojstvu putnika i jedno u svojstvu pješaka, kažu iz policije.

Dodaju i to da iz navedenog proizlazi da djeca najčešće stradavaju kao putnici u automobilima svojih roditelja i osoba koje za njih skrbe.

- Ova policijska uprava u suradnji s Udrugom Roda održava edukacije u sklopu projekta Sigurno u autosjedalici, a koji se financira iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Cilj projekta je podići svijest među roditeljima i u javnosti, općenito o važnosti sigurnosnih sjedalica i u njihovoj ulozi pri sprječavanju ozljeda i smrti djece kao putnika uslijed prometnih nesreća te pružiti roditeljima relevantne, pravilne informacije o važnosti korištenja sjedalica i konkretne savjete o njihovom pravilnom korištenju, kroz edukaciju roditelja i osoba u čijem je profesionalnom interesu zaštita zdravlja djece, kažu iz policije.

Gradovi i okolne općine

Do sada su već održane edukacije za roditelje s području Bjelovara i Daruvara, a u četvrtak, 27. listopada, od 18 sati održat će edukacija za roditelje čija djeca pohađaju DV Pčelica Čazma, DV Ivančica Ivanska, DV Maslačak Garešnica, Garešnički Brestovac, Hercegovac, DV Tratinčica G. Polje i Veliki Zdenci.

Obrazac prijave za predavanje možete pogledati OVDJE.

Poveznica za radionicu će biti dostavljen na dan održavanja predavanja, na elektroničku poštu građanima koji se prijave na prethodno navedeni link.