Fotografija: Pripazite kako vozite svoju djecu u autosjedalicama/Foto: Unsplash
Pripazite kako vozite svoju djecu u autosjedalicama/Foto: Unsplash

Policija će i u petak provjeravati kako vozite djecu u svojim vozilima

Tijekom 2020. godine evidentirano je povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5 posto u odnosu na 2019. godinu, a djeca su stradavala i kao putnici u automobilima i kao pješaciPolicija će sutra, 12. ožujka, u vremenu od 6 do 14 sati provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Posebno će nadzirati nepropisno prijevoz djece i nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji najčešće uzrokuju prometne nesreće.

Povećanje stradavanja djece

Tijekom 2020. godine evidentirano je povećanje prometnih nesreća u kojima su stradala djeca za 62,5 posto u odnosu na 2019. godinu što je značajno povećanje broja ozlijeđene djece. Povećanje stradavanja djece vidljivo je i u svojstvu putnika i pješaka.

"Cilj ovih aktivnosti je smanjenje broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu. Dok je s druge strane nužno osvijestiti sve one koji prevoze djecu o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice (autosjedalice) i pravilnom smještaju djece u njima, čime se smanjuju moguće posljedice stradavanja djece u prometnim nesrećama", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.