Fotografija: Polaznici osposobljavanja i usavršavanja/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Polaznici osposobljavanja i usavršavanja/ Foto: Deni Marčinković

Pedesetak polaznika završilo programe CUK-a: "Diploma će mi pomoći pri zapošljavanju"

U jednom trenutku imali smo 20 programa u isto vrijeme, a najveći interes vladao je za program osposobljavanja za slastičara, kaže Ivana Hrpalo- Završila sam program za slastičara, koji me oduvijek zanimao, jer kod kuće pečem kolače i torte. Tečaj je trajao oko dva mjeseca u kojima smo naučili puno toga. Po struci sam tekstilni tehničar, a nezaposlena sam već 13 godina. Vjerujem da će mi nova diploma pomoći pri zapošljavanju, poručila je Sanja Semeš.

Verificirani programi

Naime, Sanja je jedna od 50-tak polaznika kojima su danas u središnjem gradskom parku uručena uvjerenja o završenim verificiranim programima osposobljavanja i usavršavanja u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Sanja Semeš/ Foto: Deni Marčinković
Sanja Semeš/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Ivane Hrpalo iz bjelovarskog CUK-a, svi polaznici u evidenciji su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a uključivanje u programe obrazovanja omogućilo im je stjecanje dodatnih vještina, brže zapošljavanje i kvalitetniji rad u zanimanjima traženim na tržištu rada.

Suradnja s HZZ-om

- Zahvaljujem se HZZ-u jer bez njih ovaj projekt nije bio moguć. U jednom trenutku imali smo 20 programa u isto vrijeme, a današnje diplome dobili su polaznici programa učenja engleskog i njemačkog jezika, usavršavanja za programere web aplikacije, osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanjima kuhar i slastičar te priprematelj pizze, istaknula je Hrpalo te dodala da je najveći interes vladao za program slastičara.

Dodjela uvjerenja u središtu grada/ Foto: Deni Marčinković
Dodjela uvjerenja u središtu grada/ Foto: Deni Marčinković

Ivana Hrpalo/ Foto: Deni Marčinković
Ivana Hrpalo/ Foto: Deni Marčinković

Recimo i to da su polaznici završetkom programa stekli javnu ispravu o stečenoj kvalifikaciji koja se upisuje u e-radnu knjižicu.

Najviše interesa bilo je za zanimanje slastičar/ Foto: Deni Marčinković
Najviše interesa bilo je za zanimanje slastičar/ Foto: Deni Marčinković