Fotografija: Marija Jungić. Rudolf Vujević i Marko Marušič/ Foto: BBŽ


 
Galerija
Marija Jungić. Rudolf Vujević i Marko Marušič/ Foto: BBŽ  

Bjelovarsko-bilogorska županija dobit će 35 licenciranih stručnjaka za javnu nabavu

Javna nabava najzahtjevniji je program i potrebno je da ju vode educirani stručnjaci. U planu je organizacija i dodatnih edukacija na temu kriznih upravljanja, ali i korištenje EU fondova, kaže Rudolf VujevićU organizaciji Državne škole za javnu upravu i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji provodi se temeljni program izobrazbe iz područja javne nabave. 

Licencirani stručnjaci

Sukladno tome, bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i njegova zamjenica Marija Jungić primili su danas ravnatelja DŠJU-a Rudolfa Vujevića, a tom prilikom naglašeno je da šestodnevnu edukaciju polazi oko 40 službenika regionalne i lokalne samouprave te djelatnika škola i drugih institucija i ustanova čiji su osnivači gradovi i općine.

Polaznici edukacije/ Foto: BBŽ
Polaznici edukacije/ Foto: BBŽ

- Riječ je o besplatnim radionicama na kojima sudjeluje veliki broj djelatnika Županija, ali gradova, općina te pripadajućih institucija. Nakon završene edukacije i položenih ispita polaznici će dobiti certifikat za postupke javne nabave, poručila je dožupanica Marija Jungić.

Ravnatelj Državne škole za javnu upravu Rudolf Vujević kazao je da ovo prva takva edukacija koja se odvija izvan Zagreba.

Buduća suradnja

- BBŽ će dobiti 35 licenciranih stručnjaka za javnu nabavu, što je izuzetno značajno za ovu županiju. Javna nabava najzahtjevniji je program i potrebno je da ju vode educirani stručnjaci. U planu je organizacija i dodatnih edukacija na temu kriznih upravljanja, ali i korištenje EU fondova, poručio je Vujević te ze zahvalio novom županijskom vodstvu i bjelovarskom CUK-u na iskazanom interesu.

Zamjenica Jungić i ravnatelj DŠJU-a Vujević/ Foto: BBŽ
Zamjenica Jungić i ravnatelj DŠJU-a Vujević/ Foto: BBŽ

Osim samih službenika, polaznici spomenute edukacije su i zamjenica župana Marija Jungić te gradonačelnik Garešnica Josip Bilandžija. 

- Protekle tri godine koristimo svaku priliku da povećamo svoju ponudu. Veseli nas što smo krenuli s javnom nabavom čime pojačavamo županijske kapacitete, odnosno povećamo broj projekata, zaključila je Zvjezdana Galkowski, ravnateljica CUK-a.