Fotografija: Sudionici današnje aktivnosti imali su i stručno vodstvo/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Sudionici današnje aktivnosti imali su i stručno vodstvo/ Foto: Deni Marčinković

Članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar sudjelovali u popisu stanovništva

Naši članovi mahom su osobe s tjelesnim invaliditetom, ali i punim intelekutalnim kapacitetom, tako da nam je kurikulum e-Građani itekako dobro došao, kaže Novosel
Članovi Udruge tjelesnih invalida Bjelovar danas su u prostorijama Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, uz stručnu pomoć, samostalo sudjelovali u popisu stanovništva putem platforme e-Građani.

Dobro došao

- S nekadašnjim Pučkim otvorenim učilište, današnjim CUK-om, surađujemo dugi niz godina na raznim platformama, a najupečatljivija je e-Građani, koju koristimo već nekoliko godina. Veseli nas što se društvo, kao i usluge javne uprave ili banaka digitalizira. Naši članovi mahom su osobe s tjelesnim invaliditetom, ali i punim intelekutalnim kapacitetom, tako da nam je kurikulum e-Građani itekako dobro došao, između ostalog kazao je Tomislav Novosel, predsjednih UTIB-a.

<p>Tomislav Novosel/ Foto: Deni Marčinković</p>

Tomislav Novosel/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da je na ovu akciju pozvano oko 200-tinjak osoba, a odazvalo se njih 40-tak. Prema njegovim riječima, većina osoba s obzirom na to da su prošli edukacije u sklopu CUK-a, samostalno su izvršili prijavu. Jedna od članica udruge koja Popis stanovništva izvšila u prostorijama CUK-a je i Višnja Jeličić.

<p>Radionica se održala u prostorijama CUK-a/ Foto: Deni Marčinković</p>

Radionica se održala u prostorijama CUK-a/ Foto: Deni Marčinković

- Zahvaljujem našoj udruzi, ali i u djelatnicima CUK-a, koji su nas obučili. Sada sam u mirovini, ali dok sam radila koristila sam internet, međutim ovdje sam naučila puno novih stvari, kazala je Jeličić.  

<p>Višnja Jeličić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Višnja Jeličić/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da CUK kontinuirano provodi tečajeve digitalnog opismenjavanja, a od prošle godine pruža individualne instrukcije stjecanja digitalnih vještina i korištenja digitalnih platformi u Digitalnom uredu za e-građane.