Fotografija: Najnovija radionica u Inkubatoru ideja oduševila je Bjelovarčanke/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Najnovija radionica u Inkubatoru ideja oduševila je Bjelovarčanke/Foto: Inkubator ideja

Oslikavanje svile oduševilo Bjelovarčanke: "Već sutra idemo u nabavku materijala!"

Marama koju smo izradile je poklon za baku i vjerujem da će biti jako zadovoljna, kazala je Jasna Kalem koja se s kćeri Lorom uvijek rado odazove na kreativne radionice u Inkubatoru idejaBJELOVAR - U bjelovarskom Inkubatoru ideja vladala je poprilična gužva. Naime, velik odaziv Bjelovarčanki izazvala je najnovija radionica oslikavanja svile.

Nakon velikog interesa za sudjelovanjem na radionici, zbog ograničenog broja sudionika, njih samo 10-ak imalo je priliku doživjeti čar slikanja na svili pod vodstvom mentorice Nade Makar, koja se ovim kreativnim radom bavi već više od 30 godina.

Velika kreativka

Nada Makar članica je Udruge žena Gudovac te se može pohvaliti zavidnom kolekcijom kreativnih radova iza kojih stoji njeno ime. Najpoznatija je po oslikavanju svile, a u svom portfoliju ima mnoštvo oslikanih svilenih predmeta te tajne i savjete o ovoj tehnici rado dijeli s drugima.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

-Sretna sam i jako zadovoljna što su ispunjena očekivanja svih sudionica. Bilo mi je jako lijepo, sudionice su bile kreativne i nastalo je puno lijepih marama. Vjerujem da su sve sudionice zadovoljne kao i ja – kazala je Nada Makar, poznata bjelovarska kreativka.

Mašti nema kraja

Svaki kreativni izričaj donosi neočekivane i nadahnjujuće radove, a upravo su takvi bili oni nastali na ovoj radionici. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi, sudionici su pustili mašti da ih vodi i otkrili svoju umjetničku crtu.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

-Ovo je bila jako lijepa radionica, vrlo smo nadahnute, a voditeljica je bila izvrsna. Uputila nas je u tajne oslikavanja svile. Jako sam se zainteresirala za rad sa svilom i uživala sam na radionici u lijepo provedenoj večeri – izjavila je Željka Lalić te dodala kako je za nju svaka ovakva radionica poseban doživljaj.

Sudionice oduševljene

Tehnika oslikavanja svile ostavlja bez daha i onaj tko se jednom prepusti toj avanturi, teško će stati samo na tome.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

-Radionica je bila prekrasna, kćer i ja smo se jako veselile i očekivale puno, a dobile smo i više od očekivanog. Prekrasno smo provele večer, a sutra već planiramo ići u nabavu potrebnog materijala za oslikavanje svile i to je nešto čime ćemo se sigurno baviti u slobodno vrijeme. Voditeljica radionice je bila izvrsna i puno nam je pomogla svojim sugestijama i savjetima. Marama koju smo izradile je poklon za baku i vjerujem da će biti jako zadovoljna – izjavila je Jasna Kalem koja se s kćeri Lorom uvijek rado odazove na kreativne radionice koje se održavaju u Inkubatoru ideja.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je EU projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost 1.994.857,17 kn. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.695.628,59 kn te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (na pozicijama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske) iznosom od 299.228,58 kn. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva.