Fotografija: Načelnica s dvoje od ukupno troje studenata koji će primati stipendiju u tekućoj akademskoj godini/Foto: Facebook Općina Zrinski Topolovac
Galerija
Načelnica s dvoje od ukupno troje studenata koji će primati stipendiju u tekućoj akademskoj godini/Foto: Facebook Općina Zrinski Topolovac

Općina Zrinski Topolovac prvi put stipendira svoje studente: "Iduće godine povećavamo iznos"

Nisam bila za jednokratne isplate jer smatram da se svakom studentu lijepo vidi kada redovito, svakoga mjeseca na računu ima određeni iznos novca s kojim može računati, kaže načelnicaZRINSKI TOPOLOVAC - Općina Zrinski Topolovac prvi je put potpisala Ugovore o stipendiranju studenata s područja Općine Zrinski Topolovac, za akademsku godinu 2021/2022.

Putem Javnog poziva, Općina je pozvala sve zainteresirane redovne studente sa svog područja da se odazovu.

Troje stipendista

Stipendija od 200 kuna mjesečno, za vrijeme trajanja akademske godine, dodijeljena je Turčić Željku, studentu 5. godine ekonomije i marketinga na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Ledinski Darii, studentici 1. godine poduzetništva na Veleučilištu u Virovitici, i Šušenj Josipi, studentici 4. godine Pravnog fakulteta u Osijeku.

-Čestitamo našim stipendistima, nadamo se da će im stipendija bar malo olakšati studentske dane, te im želimo uspjeh u daljnjem školovanju, poručuju iz Općine Zrinski Topolovac.

Kako je uopće došlo do te ideje, upitali smo općinsku načelnicu Jasnu Mikles Horvat.

Načelnica je inicirala ideju o stipendiranju studenata, a Općinsko vijeće ju je podržalo/Foto: Facebook Općina Zrinski Topolovac
Načelnica je inicirala ideju o stipendiranju studenata, a Općinsko vijeće ju je podržalo/Foto: Facebook Općina Zrinski Topolovac

-Mi naše mališane pratimo od rođenja, preko vrtićke i školske dobi, a shvatili smo kako su studenti dosad bili izostavljeni u općinskim potporama. Stoga sam predložila Općinskom vijeću da to promijenimo, članovi vijeća su me podržali i raspisali smo Javni poziv. Zasad smo stipendiju u mjesečnom iznosu od 200 kuna namijenili redovnim studentima, no dogodine ćemo razgovarati o novim kriterijima, kaže nam načelnica i dodaje kako su ove godine probili led.

Povećanje iznosa

Zalagat će se, odala nam je, da se mjesečni iznost svakako poveća, a uvjerena je da će se iduće akademske godine javiti i veći broj studenata. Ipak ih je više od troje njih koliko će ove akademske godine primati pomoć općine.

-Nisam bila za to da idemo na jednokratnu isplatu jer smatram da se svakom studentu lijepo vidi kada redovito, svakoga mjeseca na računu ima određeni iznos novca s kojim može računati, zaključila je Jasna Mikles Horvat.