Fotografija: Načelnica Zrinskog Topolovca Jasna Mikles Horvat sa zlatnim djevojkama - Leom, Lucijom i Larisom/Foto: ŠK Ivan Dvoržak
Galerija
Načelnica Zrinskog Topolovca Jasna Mikles Horvat sa zlatnim djevojkama - Leom, Lucijom i Larisom/Foto: ŠK Ivan Dvoržak

Lea, Lucia i Larisa osvojile zlato na državnom prvenstvu učenica osnovnih škola u šahu

Ove talentirane učenice primila je načelnica Općine Zrinski Topolovac koja ih je nagradila bonovima i zahvalnicama "Ponos Zrinskog Topolovca"ZRINSKI TOPOLOVAC - Općinska načelnica Jasna Mikles Horvat primila je u prostorijama Općine uspješne šahistice: Leu Škrobot, Luciu Blažeković i Larisu Blažeković.

Svoj talent i uspjeh djevojke su potvrdile zlatom na Državnom prvenstvu učenica osnovnih škola u Segetu Donjem, gdje su bile prve u konkurenciji od 22 ekipe.

Bonovi i zahvalnice

Uz čestitke i želje za uspjeh u daljem radu, Općina ih je nagradila bonovima City centra i Zahvalnicama "Ponos Zrinskog Topolovca"!

- Drage šahistice, sretno i dalje, poručuju iz Općine.

API IMPORT
API IMPORT

Na službenim stranicama Šahovskog kluba Ivan Dvoržak stoji dirljiv status iz kojeg se vidi koliko su ponosni na uspjeh mladih šahistica iz Zrinskog Topolovca. Staus prenosimo u cijelosti.

Ponosni u klubu

"S prozora male ponosne hrvatske općine, vidi se daleko, promišlja duboko... Nisu oni obzori za visokim staklima okrenutim jugu, samo da odijele prostranstva od vidljivog, već i da narišu hrabrost i mudrost, za sve lijepo što je ovoj djeci rođenjem obećano. Put je taj čas posut cvijećem, čas posvećen borbom. Svakoj će od triju malih prvakinja biti drugačiji i posebniji. Nisu one popravile i uresile zarasli stari mlin. Njihov je skromni zemaljski podvig još puno neobičniji i trajniji. Pronijele su ime svoje škole i svog mjesta širom domovine.

Hvala našoj dragoj načelnici na gesti ponosa, zahvalnosti i ohrabrenja koju će Lea, Lucia i Larisa pamtiti cijeli život. Nad našim se mjestom od zore sudaraju vjetri i vjekovi, da se sve pričinja kao u nekom čudnom snu o zimskom proljeću. Jedni da nas podsjete na prohujalo, drugi da nas okrijepe za neponovljivo. Zaustavljeni u istom treptaju oka, zajedno možemo iskazati nešto samo topolovačko", stoji na Facebooku Šahovskog kluba "Ivan Dvoržak" na čijim krilima su mlade djevojke odnijele prva mjesta.